Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjavna juha s šparglji in čemažem

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna juha s šparglji in čemažem
Sestavine
Št. oseb
belušev
korenčka
mladi čebulici
čemaža
olja
masla
soli
popra

Opis

šparglji, čemaž, korenček

Priprava

Beluše očistimo, olupimo in narežemo na koščke. Korenček ostrgamo in narežemo na koleščke, čebulici prav tako narežemo na koleščke, čemaž na grobo nasekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo maslo, čebulico, korenček, beluše in čemaž. Mešamo in na zmernem ognju pražimo, da se zelenjava malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Solimo in popramo, zalijemo z 1 litrom vrele vode in pokrito kuhamo približno 20 minut, da se beluši dobro zmehčajo. Proti koncu po okusu dosolimo.