Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Testenine s svežo paradižnikovo omako in mocarelo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Testenine s svežo paradižnikovo omako in mocarelo
Sestavine
Št. oseb
polžkov ali drugih kratkih testenin
mladih čebulic
korenčka
zrelih paradižnikov
masla
olivnega olja
do 2 žlici nastrganega parmezana
soli
malih kroglic mocarele

Opis

Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: polžki, paradižniki, mocarela...

Priprava

Čebulice in korenček na drobno zrežemo. V kozici na eni žlici olja malce popražimo čebulico in korenček, solimo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito kuhamo 5 minut. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin.

Paradižnike prerežemo, z žličko odstranimo semena in vodo, nato jih zmiksamo skupaj s čebulico in korenčkom. Nazadnje primešamo parmezan, da se omaka zgosti.

Ko voda zavre, jo solimo, vsujemo testenine, dodamo maslo in skuhamo. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, prelijemo z omako in dodamo prepolovljene kroglice mocarele. Nasvet: Marsikomu kislina kuhanega paradižnika ne prija, nasprotno pa surov paradižnik, ki ga je poleti na pretek, teh težav ne povzroča.