|
polžkov ali drugih kratkih testenin |
|
mladih čebulic |
|
korenčka |
|
zrelih paradižnikov |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
do 2 žlici nastrganega parmezana |
|
soli |
|
malih kroglic mocarele |
Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: polžki, paradižniki, mocarela...
Čebulice in korenček na drobno zrežemo. V kozici na eni žlici olja malce popražimo čebulico in korenček, solimo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito kuhamo 5 minut. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin.
Paradižnike prerežemo, z žličko odstranimo semena in vodo, nato jih zmiksamo skupaj s čebulico in korenčkom. Nazadnje primešamo parmezan, da se omaka zgosti.
Ko voda zavre, jo solimo, vsujemo testenine, dodamo maslo in skuhamo. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, prelijemo z omako in dodamo prepolovljene kroglice mocarele. Nasvet: Marsikomu kislina kuhanega paradižnika ne prija, nasprotno pa surov paradižnik, ki ga je poleti na pretek, teh težav ne povzroča.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.