|
špargljev |
|
belega italijanskega riža za rižote |
|
manjša bela čebula |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
čiste zelenjavne juhe (najbolje od kuhanja špargljev) |
|
zmletega žafrana |
|
sol in poper |
riž, šparglji, žafran
Čebulo na drobno sesekljamo. Spodnji del špargljev ostrgamo, nato jih narežemo na koščke. Juho zavremo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti.
Nato dodamo koščke špargljevih stebel (vršičke prihranimo za kasneje) in riž. Mešamo toliko časa, da riž postekleni, nato prilijemo dobro polovico vroče juhe, premešamo in pokrito kuhamo približno 12 minut, oziroma toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst..
. Med kuhanjem postopoma prilijemo preostalo juho, dodamo vršičke špargljev in žafran, solimo in popramo. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še nekaj vroče vode.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.