Zapečena polenta z zelenjavo

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečena polenta z zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
instatnega koruznega zdroba
manjši jajčevec
večja zelena bučka
paradižnika
soli
olivnega olja
mešanice sesekljanih zelišč
naribanega poltrdega sira

Opis

koruzni zdrob, jajčevec, bučka

Priprava

Koruzni zdrob zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali žlico olivnega olja. Še vročo polento zlijemo v primerno velik pekač, da dobimo približno 1 cm debelo plast, in pustimo, da se malo ohladi in strdi.

Jajčevec narežemo na 0,5 cm debele koleščke, jih posolimo in damo v cedilo ter pustimo 30 minut, da se odcedijo. Tudi bučko in paradižnik narežemo na koleščke. Koleščke jajčevca in bučke popečemo na žaru in jih med peko na tenko premažemo z oljem.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V naoljen pekač kot strešnike zložimo rezine polente in koleščke zelenjave ter potresemo z zelišči in sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.