|
instatnega koruznega zdroba |
|
manjši jajčevec |
|
večja zelena bučka |
|
paradižnika |
|
soli |
|
olivnega olja |
|
mešanice sesekljanih zelišč |
|
naribanega poltrdega sira |
koruzni zdrob, jajčevec, bučka
Koruzni zdrob zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali žlico olivnega olja. Še vročo polento zlijemo v primerno velik pekač, da dobimo približno 1 cm debelo plast, in pustimo, da se malo ohladi in strdi.
Jajčevec narežemo na 0,5 cm debele koleščke, jih posolimo in damo v cedilo ter pustimo 30 minut, da se odcedijo. Tudi bučko in paradižnik narežemo na koleščke. Koleščke jajčevca in bučke popečemo na žaru in jih med peko na tenko premažemo z oljem.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V naoljen pekač kot strešnike zložimo rezine polente in koleščke zelenjave ter potresemo z zelišči in sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.