Zapečene sardele z mlekom in jajcem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečene sardele z mlekom in jajcem
Sestavine
Št. oseb
sardel
jajca
mleka
sesekljani stroki česna
sesekljanega peteršilja
olivnega olja

Opis

sardele, mleko, jajca

Priprava

Sardelam odrežemo glave in jih očistimo. Pekač namažemo z oljem in vanj zložimo sardele. Vsako plast potresemo s sesekljanim česnom in peteršiljem.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajci stepemo in zmešamo z mlekom, solimo in popramo ter prelijemo po sardelah. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se jajčna zmes zlato zapeče.

Jed ponudimo še toplo, lahko pa jo jemo tudi hladno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.