|
kratkih testenin (peresnikov, makaronov ali svedrov) |
|
paradižnikove kaše |
|
origana ali majarona |
|
sladke paprike |
|
nastrganega parmezana |
|
masla |
|
zvrhana moke |
|
mleka |
|
zrezanega mesa od pečenke |
|
soli |
|
popra |
testenine, parmezan, paradižnikova kaša
Testenine skuhamo v slani vodi in jih, ko so pod zobmi še čvrste, dobro odcedimo. Zmešamo jih z parmezanom in s paradižnikovo kašo, ki smo ji dodali origano in sladko papriko, po okusu dosolimo in popramo.
Za bešamelno omako v kozici stopimo maslo, dodamo moko in zmešamo, nato prilijemo mleko, mešamo in kuhamo toliko časa, da se začne gostiti.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač namažemo z maslom in vanj stresemo plast testenin. Na testenine damo zrezano meso in prelijemo z 1/3 bešamelne omake, nadaljujemo s testeninami in vse prelijemo s preostalo omako.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo znižamo na 180 stopinj ter pečemo še od 15 do 20 minut. Ko je jed pečena, počakamo 10 minut, nato jo razrežemo. Zapečene testenine lahko pripravimo tudi dan prej in jih v pečici pogrejemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.