Zapečene testenine

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečene testenine
Sestavine
Št. oseb
kratkih testenin (peresnikov, makaronov ali svedrov)
paradižnikove kaše
origana ali majarona
sladke paprike
nastrganega parmezana
masla
zvrhana moke
mleka
zrezanega mesa od pečenke
soli
popra

Opis

testenine, parmezan, paradižnikova kaša

Priprava

Testenine skuhamo v slani vodi in jih, ko so pod zobmi še čvrste, dobro odcedimo. Zmešamo jih z parmezanom in s paradižnikovo kašo, ki smo ji dodali origano in sladko papriko, po okusu dosolimo in popramo.

Za bešamelno omako v kozici stopimo maslo, dodamo moko in zmešamo, nato prilijemo mleko, mešamo in kuhamo toliko časa, da se začne gostiti.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač namažemo z maslom in vanj stresemo plast testenin. Na testenine damo zrezano meso in prelijemo z 1/3 bešamelne omake, nadaljujemo s testeninami in vse prelijemo s preostalo omako.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo znižamo na 180 stopinj ter pečemo še od 15 do 20 minut. Ko je jed pečena, počakamo 10 minut, nato jo razrežemo. Zapečene testenine lahko pripravimo tudi dan prej in jih v pečici pogrejemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.