|
instantnega pšeničnega zdroba |
|
mleka |
|
jajce |
|
muškatnega oreška |
|
soli |
|
masla ali olja |
|
rdečega pesta (lahko 1 mala pločevinka mesne omake za testenine |
|
na grobo naribanega sira |
pšenični zdrob, mleko, jajce, sir, rdeče pesto
V posodi zavremo mleko in vodo, solimo in zakuhamo zdrob. Glede količine vode se ravnamo po navodilih na vrečki. Kuhamo in mešamo 2 minuti, nato primešamo muškatni orešek in stepeno jajce ter zlijemo v večji pekač, da dobimo za 1 prst debelo plast. Pustimo, da se zdrob malo ohladi in strdi.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Iz zdroba z manjšim obodcem ali kozarcem izrežemo kroge in jih kot strešnike zložimo v namaščen pekač. Na vsak krog damo malo pesta ali omake, vse potresemo s sirom in v ogreti pečici pečemo približno 15 minut. Lahko ponudimo kot toplo začetno jed, kot prilogo ali samostojno jed s solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.