Zapečeni zdrobovi njoki po rimsko

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečeni zdrobovi njoki po rimsko
Sestavine
Št. oseb
instantnega pšeničnega zdroba
mleka
jajce
muškatnega oreška
soli
masla ali olja
rdečega pesta (lahko 1 mala pločevinka mesne omake za testenine
na grobo naribanega sira

Opis

pšenični zdrob, mleko, jajce, sir, rdeče pesto

Priprava

V posodi zavremo mleko in vodo, solimo in zakuhamo zdrob. Glede količine vode se ravnamo po navodilih na vrečki. Kuhamo in mešamo 2 minuti, nato primešamo muškatni orešek in stepeno jajce ter zlijemo v večji pekač, da dobimo za 1 prst debelo plast. Pustimo, da se zdrob malo ohladi in strdi.

Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Iz zdroba z manjšim obodcem ali kozarcem izrežemo kroge in jih kot strešnike zložimo v namaščen pekač. Na vsak krog damo malo pesta ali omake, vse potresemo s sirom in v ogreti pečici pečemo približno 15 minut. Lahko ponudimo kot toplo začetno jed, kot prilogo ali samostojno jed s solato.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.