|
vlečenega testa |
|
v trdo kuhanih jajc |
|
blitve z velikimi listi |
|
malo debelejših rezin šunke ali kuhanega pršuta |
|
jajca |
|
sladke ali kisle smetane |
|
parmezana |
|
soli |
|
popra |
|
olja ali masla za mazanje testa |
vlečeno testo, kuhana jajca, blitva, šunka
Zelene dele listov blitve v slanem kropu kuhamo približno 3 minute, nato jih na papirnatih brisačah dobro odcedimo. Debela bela stebla prihranimo za kakšno drugo jed. Jajce z vilicami ali metlico stepemo, zmešamo s smetano in parmezanom, solimo in popramo. Kuhana jajca olupimo, konce prirežemo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Razgrnjeno testo najprej obložimo z listi blitve, nato še z rezinami šunke, te namažemo z jajčno zmesjo, na rob v vrsto zložimo kuhana jajca in zvijemo. Zavitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se testo zlato zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.