|
vlečenega testa |
|
blitve z velikimi listi |
|
lososovega fileja |
|
jajca |
|
kisle smetane |
|
soli |
|
popra |
vlečeno testo, šopek blitve z velikimi listi, lososov file
Zelene dele listov blitve v slanem kropu kuhamo približno 3 minute, nato jih dobro odcedimo na papirnatih brisačah. Mesnate bele peclje lahko skuhamo skupaj s krompirjem in nato zabelimo z olivnim oljem in sesekljanim česnom (glej sliko!) ali jih prihranimo za kakšno drugo jed.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Lososovemu fileju odstranimo kožo, ga posolimo in popramo. Jajci z vilicami ali z metlico stepemo, zmešamo s smetano in malo posolimo. Testo najprej namažemo z mešanico jajc in smetane, nato obložimo z listi blitve, na rob položimo kose lososovega fileja in zvijemo. Zavitek damo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo z ostankom mešanice jajca in smetane. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Še topel zavitek razrežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.