|
instantnega pšeničnega zdroba |
|
medu |
|
mleka |
|
soli |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
rumenjak |
|
mandljevih lističev ali drobtin |
|
olje za cvrenje |
instant pšenični zdrob, med, mleko
V posodi segrejemo mleko, dodamo med in sol. Ko zavre, med mešanjem dodamo zdrob in limonino lupinico, kuhamo še 2 minuti, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Mlačnemu zdrobu primešamo razmešan rumenjak, nato ga damo med dve plasti prozorne folije in zvaljamo na debelino 1 cm.
Ko se zdrob popolnoma ohladi in strdi, ga narežemo na rombe ali oblikujemo v 2 cm velike kroglice. Rombe ali kroglice previdno povaljamo v mandljevih lističih ali v drobtinah in jih v vročem olju zlato ocvremo, nato jih s penovko poberemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačah in še tople postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.