Zdrobovi ocvrtki z medom in mandlji

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zdrobovi ocvrtki z medom in mandlji
Sestavine
Št. oseb
instantnega pšeničnega zdroba
medu
mleka
soli
nastrgane limonine lupinice
rumenjak
mandljevih lističev ali drobtin
olje za cvrenje

Opis

instant pšenični zdrob, med, mleko

Priprava

V posodi segrejemo mleko, dodamo med in sol. Ko zavre, med mešanjem dodamo zdrob in limonino lupinico, kuhamo še 2 minuti, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Mlačnemu zdrobu primešamo razmešan rumenjak, nato ga damo med dve plasti prozorne folije in zvaljamo na debelino 1 cm.

Ko se zdrob popolnoma ohladi in strdi, ga narežemo na rombe ali oblikujemo v 2 cm velike kroglice. Rombe ali kroglice previdno povaljamo v mandljevih lističih ali v drobtinah in jih v vročem olju zlato ocvremo, nato jih s penovko poberemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačah in še tople postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.