|
vlečenega testa |
|
svežih čemaževih listov |
|
olja |
|
jajca |
|
skute |
|
pšeničnega zdroba |
vlečeno testo, čemaž
Umite in odcejene čemaževe liste na grobo nasekljamo, damo v kozico z 1 žlico olja in pokrito dušimo nekaj minut, da se čemaž malo zmehča in tekočina izhlapi. V skledi zmešamo jajce, skuto in zdrob, solimo.
V veliki posodi zavremo najmanj 3 litre vode in jo solimo. Približno 2/3 razvlečenega testa namažemo z zdrobovim nadevom in enakomerno potresemo s čemažem. Štrukelj zvijemo, ga zavijemo v bel prtič in konce zavežemo z vrvico.
Zavit štrukelj v vreli vodi kuhamo približno 25 minut, nato ga dobro odcedimo in narežemo. Po želji lahko štruklje pokapljamo s prepraženimi drobtinami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.