|
večji jajčevec |
|
bučki |
|
rdeča paprika |
|
olivno olje |
|
česna |
|
posušenih provansalskih zelišč |
|
kajenskega popra |
|
zelenih oliv brez koščic |
jajčevec, bučka, rdeča paprika, posušena provansalska zelišča
. Jajčevec umijemo, očistimo, po dolgem razrežemo na četrtine, te pa na 3 cm debele rezine. Malo posolimo. Bučki in papriki umijemo, očistimo. Bučki zrežemo na debele rezine, papriki na 3 cm velike kose.
Nabodala namažemo z oljem. Česen olupimo in stisnemo v preostalo olje, primešamo še zelišča, poper in dober ščepec soli.
Koščke jajčevca dobro popivnamo s papirnatimi brisačami, menjaje jih s koščki paprike, bučk in olivami natikamo na nabodala. Vse skupaj namažemo z začinjenim oljem.
Segreto mrežo za žar dobro naoljimo in nabodala pečemo 15 minut, da lepo porjavijo, večkrat jih premažemo z oljem in vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.