Zelenjavna nabodala

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna nabodala
Sestavine
Št. oseb
večji jajčevec
bučki
rdeča paprika
olivno olje
česna
posušenih provansalskih zelišč
kajenskega popra
zelenih oliv brez koščic

Opis

jajčevec, bučka, rdeča paprika, posušena provansalska zelišča

Priprava

. Jajčevec umijemo, očistimo, po dolgem razrežemo na četrtine, te pa na 3 cm debele rezine. Malo posolimo. Bučki in papriki umijemo, očistimo. Bučki zrežemo na debele rezine, papriki na 3 cm velike kose.

Nabodala namažemo z oljem. Česen olupimo in stisnemo v preostalo olje, primešamo še zelišča, poper in dober ščepec soli.

Koščke jajčevca dobro popivnamo s papirnatimi brisačami, menjaje jih s koščki paprike, bučk in olivami natikamo na nabodala. Vse skupaj namažemo z začinjenim oljem.

Segreto mrežo za žar dobro naoljimo in nabodala pečemo 15 minut, da lepo porjavijo, večkrat jih premažemo z oljem in vroče postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.