Zelenjavna rižota z divjim rižem

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna rižota z divjim rižem
Sestavine
Št. oseb
manjšega pora
šampinjonov
manjšega koromača
češnjevih paradižnikov
olivnega olja
svežega timijana ali 1 ščep posušenega
do 300 g mešanice belega in divjega riža
čiste zelenjavne ali kokošje juhe

Opis

por, šampinjoni, češnjevi paradižniki, beli ali divji riž...

Priprava

Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, šampinjone na četrtine, koromač na lističe, češnjeve paradižnike prepolovimo. V posodi na olju najprej popražimo por in na četrtine narezane šampinjone, ko se oboje zmehča, pa dodamo še koromač in paradižnike.

Zelenjavo solimo in popramo, dodamo timijan in riž, vse premešamo in prilijemo vročo juho. Zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut, da riž popije vso vodo in se skuha. Poleg rižote lahko ponudimo še na grobo nariban parmezan ali kakšno drugo vrsto trdega sira.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.