|
manjšega pora |
|
šampinjonov |
|
manjšega koromača |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
svežega timijana ali 1 ščep posušenega |
|
do 300 g mešanice belega in divjega riža |
|
čiste zelenjavne ali kokošje juhe |
por, šampinjoni, češnjevi paradižniki, beli ali divji riž...
Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, šampinjone na četrtine, koromač na lističe, češnjeve paradižnike prepolovimo. V posodi na olju najprej popražimo por in na četrtine narezane šampinjone, ko se oboje zmehča, pa dodamo še koromač in paradižnike.
Zelenjavo solimo in popramo, dodamo timijan in riž, vse premešamo in prilijemo vročo juho. Zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut, da riž popije vso vodo in se skuha. Poleg rižote lahko ponudimo še na grobo nariban parmezan ali kakšno drugo vrsto trdega sira.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.