|
jajc |
|
sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, bazilika, drobnjak) |
|
dagenj v lupini ali 1/2 skodelice mesa kuhanih školjk |
|
česna (po želji) |
|
čvrstega paradižnika |
|
do 2 žlici olja |
|
soli in popra |
Sestavine za 1 omleto: jajca, sveža zelišča, dagnji...
Če uporabimo sveže dagnje, jih najprej damo v lonec z 1 žlico olja, pokrijemo in kuhamo toliko časa, da se školjke odprejo. Vmes pokrit lonec večkrat stresemo, da se vsebina premeša. V kozici na olju popražimo školjke, na drobno sesekljan česen in na kocke narezan paradižnik. Solimo in popramo.
V skledi stepemo jajca, solimo in primešamo sesekljana sveža zelišča, nekaj jih prihranimo za okras. Ponev segrejemo, jo namažemo z oljem in vanjo vlijemo jajčno zmes. Ko ta malce zakrkne, po omleti potresemo školjke in paradižnik ter pečemo še približno 4 minute. Nazadnje omleto potresemo s svežimi zelišči in jo takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.