oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Modni trend, ki ga obožujejo zvezdnice

30. 7. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
profimedia-0310406104

foto: Profimedia

Choker.

O čem govorimo?
Modne dodatke že od nekdaj uporabljamo za popestritev svojega videza. Nekatere obožujete torbice, druge čevlje, tretje zapestnice ... Zelo priljubljene pa so tudi verižice, ogrlice in v zadnjem obdobju spet tudi chokerji. To je tako oprijeta ogrlica, da ne visi, temveč se popolnoma prilega koži tvojega vratu. Takšne ogrlice so lahko narejene iz različnih materialov. Tako lahko nosiš plastične, kovinske, zlate, srebrne, usnjene, narejene iz blaga ali žameta ... Pri nekaterih gre zgolj za preproste oblike, spet drugi pa so popestreni z različnimi dodatki, kot so kamenčki, viseči elementi in poslikave. Najpogostejši so chokerji v vintage in gotskem stilu, tisti z obeski v obliki medaljonov in imitatorji tetovaž.

foto: Profimedia

Ozadje trenda
Čeprav so se chokerji že večkrat pojavili v popularnih modnih smernicah, pa jih uvrščamo v visoko modo, ki je navdih zanje črpala iz različnih svetovnih kultur. Velikokrat so jih recimo nosile baletke kot del svojega obveznega videza. Zgodovinsko pa so se oprijete ogrlice velikokrat pojavljale tudi v modi nekaterih kraljic in princes. Splošno priljubljeni so postali okoli leta 1970 in pozneje znova okoli leta 1995. Prav ta zadnji trend se je tokrat spet pojavil in hitro prodrl v svet mode.

foto: Profimedia

Obožujejo ga tudi zvezdnice
Verjetno je chocker novo priljubljenost dosegel prav zaradi zvezdnic, ki so ga v svet popularne mode pripeljale že pred leti. Tudi zdaj ga najbolj priljubljene pevke, igralke pa tudi blogerke vpletajo v čisto vse videze, od dnevnih druženj s prijatelji do večernih sprehodov po rdeči preprogi. Med najbolj zvestimi in kreativnimi uporabnicami so tako Taylor Swift, Kendall Jenner, Gigi in Bella Hadid, Emma Watson in Zendaya. Za trend pa so veliko naredili tudi najbolj priljubljeni modni oblikovalci, saj so takšne ogrlice vpletli v svoje videze na zadnjih modnih revijah in tako dokazali, da jih je resnično mogoče nositi.

prejšnji članek
VELIKI TEST: Kakšna si v ljubezni?
Moj life
VELIKI TEST: Kakšna si v ljubezni?
naslednji članek
Slovenski pevec si želi, da bi trajalo
Obsedena!
Slovenski pevec si želi, da bi trajalo
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska