nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Želi tvoja prijateljica postati ti?

11. 10. 2016; 02.30
Avtor: katarina
uvodna (9)
Ti in tvoja najboljša prijateljica si ponavadi delita vse, imata pa tudi skupen okus glede oblačil, všeč so vama podobni fantje in radi jesta iste stvari.

Toda če ljudje okoli tebe začnejo vse delati tako kot ti, se ti ne zdi, da ti kradejo tvojo identiteto?Čas je, da spoznaš, ali se te stvari dogajajo tudi tebi!

Začne se pri oblačilih 

Se ti je že kdaj zgodilo, da si v trgovini zagledala naravnost fantastično majčko, ki si jo na vsak način želela imeti? Toda takrat nisi imela dovolj denarja, da bi jo kupila, zato si počakala na svojo žepnino in nato takoj odhitela v trgovino. Ko pa pride čas za zabavo, ki jo že dolgo časa z veliko nestrpnostjo pričakuješ, ker bo tam tudi tvoja simpatija, zagledaš svojo prijateljico, ki ima na sebi natanko tako majico, kot si si jo želela kupiti. Kako je to mogoče? Takrat, ko si ji zaupala, da ti je majica všeč, je pohajkovala s tabo po mestu. In tako jo je lahko kupila pred teboj, saj si bila ti takrat brez denarja. In sedaj vsi mislijo, da ti ponavljaš za njo? Pa veš, da se to ni zgodilo prvič! To se dogaja že nekaj časa. Sprva je bilo super pohajkovati skupaj, gledati iste stvari, se morda včasih celo enako obleči, toda sedaj? Sedaj postaja vse skupaj že rahlo neokusno. Vsaka stvar ima svoje meje. In tudi stil, ki ga imaš, je samo tvoj, zato ne smeš pustiti, da ti ga kdo vzame. Seveda je povsem razumljivo, da včasih iščeš navdih pri drugih ljudeh, ker sama nimaš pojma, kaj bi oblekla, toda kar je preveč, je preveč.

Preveri, če je zares tako

Pred teboj je kratek kviz, ki ti bo pomagal ugotoviti, če prijateljica zares želi postati tvoja ''sestra dvojčica''.

-Ko prijateljici pokažeš, kaj si kupila v trgovini, je tako navdušena, da tudi sama želi kupiti čisto enako obleko.

-Ko ji zaupaš, kaj boš oblekla za zabavo, se ona odloči, da bo oblekla povsem enako kombinacijo oblačil kot ti.

-Njeno ličenje je povsem enako tvojemu, čeprav veš, da bi ji zaradi barve njenih oči morda pristajala druga barva sence

-Se strinja s teboj glede vseh stvari, ki jih rečeš in narediš?

-Si jo že kdaj zalotila v družbi, ko je ljudem pripovedovala zgodbe, ki jih je slišala od tebe in ki jih ponavadi pripoveduješ ti?

-Ima povsem enako pričesko kot ti, čeprav ji rdeča barva sploh ne ustreza?

-Jo pogosto zalotiš, da strmi vate?

-Si pred kratkim spremenila svoj stil iz športnega v modno in ga je takoj spremenila tudi ona?

-Imaš občutek, da želi biti tvoja prijateljica vedno poleg tebe?

-Ima podoben okus glede fantov, kot ti in vselej govori o tvojem novem fantu, kako je lep in kakšno srečo imaš?

Če si na več kot polovico teh vprašanj odgovorila pritrdilno, pazi, saj si v nevarnosti, kajti tvoja prijateljica želi ukrasti tvojo identiteto in želi postati čim bolj podobna tebi – v vseh pogledih.

Zakaj to počne?

Veš, da se med vama že od samega začetka dogajajo take stvari. Začelo se je pri njeni pričeski, ki je kar naenkrat postala identična tvoji. Glede določenih stvari ima povsem enako mnenje kot ti in včasih celo želi biti ti. Čeprav se ti je to na začetku morda zdelo prisrčno – da si kot najboljši prijateljici pač delita vse –, pa zdaj postaja že skrajno zoprno in nadležno! Če se te stvari ponavljajo kar naprej in če imaš občutek, da nista več dve različni osebi, temveč dve enaki, podobne tebi, potem to, kar imata, ni več prijateljstvo, temveč zgolj zavidanje ali morda celo huje – oboževanje. Prijateljica te tako obožuje in kuje v zvezde ter misli, da si popolna, da želi vse delati tako, kot delaš ti, ker misli, da bo na tak način dosegla tvoje ''popolno življenje''. To je sicer del odraščanja, čas, ko oseba ne želi biti več podobna svoji mami, temveč v najstniškem obdobju poišče drugo ''žrtev'' in jo začne posnemati. In izbrala je – tebe! Ker te občuduje, tudi ona začne hoditi na aerobiko, si obljubi, da bo pazila na prehrano, in začne z bolj zdravim načinom življenja. Tako kot ti, si kupuje podobne čevlje in na koncu celo preluknja svoja ušesa in popek samo zato, da bo lahko nosila tiste velike, modne uhane, ki jih nosiš ti. Toda čeprav to počne, še vedno ne more biti ti, zato ji ne smeš povedati vsega o sebi. Bodi pazljiva in določene stvari ohrani samo zase!

Sooči se z njo 

Tako, odgovorila si na vprašanja, veš, kaj se pravzaprav dogaja okoli tebe. Naj ti bo jasno, da je na začetku to lahko samo nedolžna prijateljska igra, ki pa se na koncu lahko sprevrže v vse kaj drugega kot samo to. Gre namreč za tvojo identiteto! Kaj torej storiti? Neumno bi bilo, da bi se povsem oddaljila od nje, prekinila vajino prijateljstvo ali celo naredila kaj hujšega. Torej, ali sploh obstaja način, da rešiš vajino prijateljstvo in hkrati ohraniš svojo identiteto? Najbrž obstaja. Pomembno je, da jo poslušaš. Da jo vprašaš, kaj ona misli glede določenih stvari (in ji pri tem svojega mnenja ne poveš). Da jo opozoriš na stvari, ki jih je nekoč rada počela. Da ji poveš, da so te stvari samo njene, da so prav tako pomembne in jo zato naredijo edinstveno. Vse, kar ji primanjkuje, je namreč samozavest, in pri tem ji lahko pomagaš. Usmeri misli drugam, proč od sebe, k njej in ji pri vsem tem pomagaj. Če misliš, da potrebuje pomoč pri nakupovanju, pojdi z njo in ji pomagaj, po svojih nakupih pa se pač odpravi sama. Tvoje mnenje ji bo veliko pomenilo, zato te bo poslušala in ti zaupala. Bodi prijazna do nje, kadar naredi nekaj po svoje, in jo pri tem pohvali. Prej ali slej bo spoznala, da se lahko odlično počuti v svoji koži, pri tem bo pridobila nazaj svojo identiteto, ti pa boš lahko tudi ostala ti, takšna, kakršna si – brez kopije!

Pa srečno!

prejšnji članek
Pasti akcij oblačil
Moj life
Pasti akcij oblačil
naslednji članek
5 čarobnih mest za jesenski oddih
Moj life
5 čarobnih mest za jesenski oddih
Preberite tudi