boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tako boš privarčevala kak evro!

24. 4. 2018; 10.15
Avtor: K.M.
Teens-shopping
Vse več je govora o denarju in kako moramo tudi kaj privarčevati. Morda ti o vsem tem še ne razmišljaš, a vseeno ni nič slabega, če kdaj pospraviš kakšen evro.

Kasneje lahko denar zapraviš za karkoli si želiš in ti s tem ni treba dodatno obremenjevati svojih staršev. S tem, ko boš imela nekaj lastnega denarja, pa se boš tudi naučila nekaj odgovornosti, kar ti bo kasneje močno pomagalo.



Hranilnik ali šparovček.

Za nekatere morda malce otročji, za druge spet zastarel način varčevanja, a vseeno zelo učinkovit. Če nimaš stalne žepnine ali štipendije pa tudi idealna rešitev. Kolikokrat se ti po žepih nabirajo bakreni kovanci, ki jih ponavadi kam vržeš in jih sploh nikoli ne porabiš. Ali pa ti po nakupu sladoleda ostane kakšen evro in ti starši rečejo, da ga kar obdrži. Vse ta drobiž v obliki kovancev lahko tako shranjuješ na zelo varnem mestu. Hkrati pa je hranilnih lahko dekorativni dodatek v tvoji sobi. Dobiš jih lahko v nešteto barvah in oblikah ter jih tako kombiniraš h opremi lastne sobe. Namig: Izberi si takšnega v katerega ne moreš pokukati, tako boš ob odprtju toliko bolj presenečena.


Kupuj na razprodajah.
Vemo, da smo prav vsa dekleta obsedena z nakupovanjem oblačil. S to našo obsesijo pa lahko poleg tega, da denar zapravimo, tudi kaj prihranimo. Če letos nujno potrebuješ nove kopalke, ni tako zelo nujno, da jih kupiš danes. Počakaj še kakšen teden, ko bodo trgovine pričele z razprodajami zalog. Lahko te bodo čakale ravno tvoje najljubše, ali pa najdeš še kakšne bolj zanimive. Pazi! Če kupuješ na razprodajah, to ne pomeni, da lahko nakupiš več. Izberi si ravno tiste stvari, ki si jih želela že prej in za katere veš, da jih potrebuješ. Samo tako boš prihranila.

Shranjuj račune.
Shrani prav vsakega in si za njih kupi prav posebno mapo. Tako boš lahko na koncu meseca primerjala račune z bloki in hitreje ugotovila za kaj porabiš preveč denarja. Morda se boš kdaj tudi zamislila nad sabo in česa rajši ne boš več kupila.

Zmanjšaj si telefonski račun. To naredi v vsakem primeru.
1. Če si račune plačuješ sama iz svojega denarja, bo že 5 evrov na mesec manjši račun, na koncu leta prinesel kar nekaj denarja. Teh 5 evrov na mesec lahko daješ na račun ali pa v hranilnik, v vsakem primeru pa ti jih bo ostalo za kaj drugega.
2. Če ti račune plačujejo starši, jih boš z zmanjšanjem računa za telefon dodatno razveselila. Ker bodo oni zaradi tebe imeli manjše stroške, ti bodo morda celo povečali žepnino. Z višjo žepnino pa boš lažje varčevala.

Kratki nasveti:
1. Ne puščaj drobiža, raje ga spravljaj v hranilnik.
2. Pred nakupom dvakrat premisli.
3. Namesto na pogovor ob kavi, se raje odpravi na sprehod.
4. Razmišljaj o denarju.
5. Ne kupuj enakih stvari.
6. Ne zapravlja za nepotrebne stvari.




prejšnji članek
Vse najboljše Gigi Hadid!
Obsedena!
Vse najboljše Gigi Hadid!
naslednji članek
Pokukaj v zakulisje snemanja videospota Ariane Grande
Obsedena!
Pokukaj v zakulisje snemanja videospota Ariane Grande
Preberite tudi