sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si preveč izbirčna?

8. 5. 2017; 09.58
Avtor: Katarina
TEEN-LOVE-teenagers-29352040-1400-790
Nihče ni popoln. Preveri, koliko je resnice na tem.

Dokler tehnika kloniranja še ni izpopolnjena, se moraš sprijazniti s tem, da popolnih ljudi ni.

Le redkim je dan popoln videz, posluh, čista notranjost ali odličen značaj. Človeka, ki ima vse naštete lastnosti, pa je praktično nemogoče najti.

Če še vedno iščeš svojega princa na belem konju, ki bo ustrezal tvojim visokim kriterijem, in če je tvoje iskanje že nekaj časa neuspešno, je morda čas, da razmisliš, v čem pravzaprav tiči problem. Morda se skriva ravno v tebi.

Preberi naslednje izjave in če se boš strinjala z vsaj eno, je skrajni čas da razmisliš, ali je tvoje mišljenje morda napačno, predvsem pa moraš ugotoviti, česa si pravzaprav želiš.



1. Živi daleč stran od mene!

Vse poletje sta se gledala, hodila na sprehode, tekla po plaži in se zabavala. Sedaj pa je vse to izginilo in vrnila sta se vsak na svoj konec. On na enega, ti na drugega. Nekaj časa si se še trudila, ker ti res ni bilo vseeno, toda čez čas si začela premišljevati o tem, ali res želiš fanta, ki živi skoraj na drugem koncu sveta. Si res zaradi tega pripravljena oditi iz zveze in pustiti za seboj ljubezen svojega življenja? Če ga imaš zares rada, boš premostila tudi to težavo, ki ti stoji na poti. Kljub vsemu ni vse črno-belo. Pozanimaj se o voznih redih vseh možnih prevoznih sredstev in videla boš, da ni tako težko, kot se zdi. Pa saj bi rada zagledala njegov navdušen nasmeh na obrazu, ko te bo videl na vratih!

Če pa je tvoj odgovor negativen, se vprašaj, ali je to samo eden izmed tvojih razlogov, ki ga potrebuješ, da bi prekinila vajino zvezo, ker ti on ni več tako všeč?

2. Premajhen je zame!

Pravzaprav se moraš vprašati, koliko centimetrov naj bi imel tvoj idealen fant? Mora biti vsaj za pol glave večji od tebe, da ga boš sploh pogledala? Ni včasih bolje, da nekomu med plesom lahko zreš naravnost v oči in tako opazuješ vsak njegov gib? Če je bil tvoj komentar povsem drugačen in če se začne zapletati že pri njegovi višini, potem je več kot očitno, da so že na začetku tvoji kriteriji usmerjeni na zunanjost in šele potem, ko ti ustrezajo tvojim zahtevam, se posvetiš notranjosti. Se ti ne zdi, da bi ta proces moral potekati v obratni smeri?

3. Mislim, da me ne razvaja dovolj!

Je res tako hudo, če ne dobiš vrtnice vsak teden in če ti ne plača vsake pijače in sladoleda? Se počutiš osramočeno vsakič, ko namesto njega plačaš ti? Punca, premisli! Bi ga mar pustila samo zaradi tega? Tudi on je najbrž pri svojih letih v veliki meri odvisen od staršev in morda njegovi starši niso tako radodarni z njim, kot so tvoji s teboj. Si že kdaj pomislila na to? Sploh pa, je tako slabo, če si namesto kina privoščita nočno sankanje ali pa si ogledata kakšen film pred televizijskim ekranom? Doma je lahko še bolj prijetno! Če imata film posnet, ga lahko preprosto ustavita, ko se vama zahoče, in se posvetita romantiki. Tega v kinu ni mogoče narediti, kajne? Je treba, da te vedno znova in znova razvaja z dragimi darili? Veš, to ni edini način, na katerega ti lahko izkaže svojo ljubezen. Obstaja še veliko drugih načinov. Kdo ve, morda te bo naslednjič presenetil z darilom, ki ga je izdelal sam. Še vedno misliš, da te ni vreden? Premisli še enkrat!

4. Na živce mi gre njegov naglas!

Je res, da govori drugače kot ti? Zakaj je to zate moteče? Se ti vsakič, ko izgovori besedo ''hrenovka'' drugače kot ti, naježijo dlake? Ga na to vedno opozarjaš? Ni on kriv, da prihaja iz drugačnega okolja kot ti, kjer se je stvari naučil na tebi tuj način. In sploh ni nujno, da je njegov način napačen. Si že kdaj pomislila na svoj ''a ne'', ki ga vedno izgovoriš na koncu stavka? Misliš, da njemu to ne gre na živce? Pa te je mogoče že kdaj opomnil na to? Ne? No, vidiš, torej se je s tem sprijaznil in na koncu se mu je morda zdelo še prisrčno. Zato tudi ti njegov način govora vzemi kot del njega. Saj ti je vendar všeč. Ne spreminjaj tega, kar je.

5. Njegovi lasje potrebujejo frizerja in njegove obrvi me spravljajo ob živce!

Vedno, kadar gresta skupaj ven, ga skrbno pregledaš od nog do glave. In pogosto najdeš pri njem stvari, ki jih res ne preneseš. Pa zakaj se to dogaja ravno njemu, ki se ti je zdel tako v redu fant? Zakaj ima vedno neurejene lase in zakaj si že ne populi tistih črnih obrvi, ki so mu zrasle skupaj? Tudi ti dve malenkosti sta se znašli pod drobnogledom. In ker si natančna, ne spregledaš ničesar in to uvrstiš na seznam stvari, ki ti na njem niso všeč. Pa dejansko misliš, da je to pošteno? Da je tvoja sodba utemeljena? Misliš, da sta to edini dve stvari, ki sta pomembni? Morda pa se samo bojiš, da bodo to na njem opazile tvoje prijateljice in ti tako ne bodo zavidale. Pomisli rajši, kaj ti je na njem všeč. Kakšen nasmeh ima in zakaj te spravlja v smeh. Pomisli na stvari, ki so te znale spraviti v dobro voljo, in na tiste stvari, zaradi katerih si se vanj zaljubila. V katero stran se sedaj nagiba tehtnica? So še vedno pomembne njegove črne obrvi ali se ti kar naenkrat zdijo seksi?

6. Nikoli mi ne odpre vrat, ko vstopiva v lokal.

Je on eden tistih, ki se na bonton ne spozna kaj dosti? Cmoka pri jedi in ne ve, da žlica sodi na desno stran krožnika? Ti je nerodno, če se ne vede vljudno? Vsi se učimo. Morda je čas, da mu to tudi pokažeš. Lepo je, da osvoji osnove bontona, s tem se strinjamo! Toda ni ga treba vselej opominjati na to. Potrudil se bo po svojih najboljših močeh, ker te ima rad in ker bi ti rad ustregel. Toda če mu kdaj spodleti, ga nikar ne opomni na to. Počutil se bo neprijetno in te malenkosti lahko sodijo v prepir. Ta pa je povsem nepotreben! Povej mu, kako in kaj, in prepričani smo, da se bo pripravljen učiti. Toda ni treba, da se ves svet začne vrteti samo okoli napak, na katere ga boš opominjala. Morda je prav, da mu kdaj pustiš, da katero izmed stvari naredi po svoje. Morda ga bodo na to opozorili tudi drugi in bo tako postal bolj pozoren na malenkosti. Pusti mu, da se uči iz lastnih napak. Prej ali slej bo določene stvari pač moral osvojiti. Ti mu lahko pri tem le malenkost pomagaš.

Vedno boš našla stvari, ki ti na človeku ne bodo všeč. Toda nikar ne izključi tistih, zaradi katerih je on tvoj eden in edini. Je vredno končati nekaj lepega zaradi malenkosti? Misliš, da boš res našla nekoga, ki bo ustrezal vsem tvojim zahtevam, ali je čas, da morda pogledaš skozi prste, če opaziš, da njegovi čevlji niso očiščeni? Ko boš enkrat ugotovila, kaj želiš in zaradi česa se splača prepirati, ti bo lažje. Kar naenkrat ti očitki nevoščljivih prijateljic ne bodo več pomembni, ampak se bo svet vrtel le za vaju!

prejšnji članek
Noah Cyrus po stopinjah starejše sestre
Obsedena!
Noah Cyrus po stopinjah starejše sestre
naslednji članek
Letos se spravi na SUP
Obsedena!
Letos se spravi na SUP
Preberite tudi