sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

So te sošolke izključile iz svoje družbe?

29. 11. 2015; 11.40
Avtor: Ana K.
fake-friends
Poišči rešitev z našo pomočjo.

Si ena tistih punc, ki je velikokrat deležna zbadljivk sošolk? So te tvoje prijateljice izključile iz svoje družbe in ne veš kaj narediti? Ne skrbi, ker za vsako težavo obstaja rešitev in mi smo tukaj zato, da ti pri tem pomagamo.

Skušaj poiskati vzrok za njihovo dejanje
Če so te prijateljice izključile iz svoje družbe, moraš najprej ugotoviti zakaj. Premisli, ali si se do njih vedla nespoštljivo, arogantno, žaljivo? Si jih zavrnila, ko so potrebovale pomoč? Si se morda naslanjala na njihove slabe ocene in se jim posmehovala? Dobro moraš premisliti, če si ti ta, ki je storila napako. Če boš ugotovila, da si, pojdi do njih in jih prosi za pogovor. Povej jim, da ti je žal in se boš spremenila. Seveda jim moraš pustiti, da ti same povedo kaj jih je zmotilo in kritiko sprejeti. V kolikor pa nimajo upravičenega razloga za to, da so te izrinile iz svoje družbe in tudi pogovor z njimi ni razkril konkretnih razlogov za to, potem je čas, da se sama umakneš in si poiščeš pravo družbo zase.



Odidi z dvignjeno glavo
Torej, če boš ugotovila, da tvoje prijateljice niso imele čisto nobenega razloga, da te izločijo pa so te vseeno, se zavedaj, da to niso prave prijateljice in je skrajni čas, da si poiščeš nove, tiste prave, ki ti bodo stale ob strani ne glede na vse. Svetujemo ti, da se približaš sošolki, ki je imela podobno izkušnjo kot ti, ta te bo zagotovo razumela. Nikakor pa ne obupaj, saj veš kaj pravijo, prijatelji pridejo in grejo, ampak tisti pravi ostanejo za vedno. Seveda pa bodi pozorna, da ko najdeš dobro prijateljico, ji prijateljstvo vračaj nazaj. Namreč pomembno je, da je le-to obojestransko, le tako bo ta vez še močnejša.


Pa še to, če se bodo potem, ko si boš našla novo družbo, sošolke, ki so te izključile premislile in te začele vabiti nazaj v svojo družbo, nikar ne popusti, ostani pri pravih prijateljih. Tista dekleta so ti že pokazala, da niso vredna zaupanja.

prejšnji članek
Rezultati ankete so pokazali, da …
Obsedena!
Rezultati ankete so pokazali, da …
naslednji članek
S čim je vznemiril oboževalce?
Obsedena!
S čim je vznemiril oboževalce?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija