Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj te bolj zebe kot njega?

3. 3. 2017; 11.00
Avtor: M.M.
boy-and-girl-hug-romantic-friendship-hug-photos-john-phillips
Ženske so z Venere, moški so z Marsa - in očitno je na Marsu veliko bolj toplo

Saj poznaš tisti prizor, ki ne manjka v nobenem romantičnem filmu, ko glavni junak svoji dragi na zmenku gentelmansko posodi jakno, ko jo zebe in vse vzdihujemo, kako jo ljubi, ker se je tako žrtvoval. No, očitno njegova žrtev le ni tako velika ampak je razlog v tem, da on jakne preprosto res ne potrebuje.

Skoraj smo že v poletju, ti pa, predvsem v tehle deževnih dneh, še vedno nosiš dva puloverja, medtem ko tvoji sošolci skakljajo naokrog v kratkih rokavih.

Razlog tiči v tem, da so moški zgrajeni drugače kot ženske. Znanstveniki so ugotovili, da je telesna temperatura žensk nekoliko višja od telesne temperature moških, hkrati pa imamo večji delež maščobnega tkiva, ki se hitreje ohladi. Zato rabimo višje temperature, da se počutimo prijetno.

To je logično, saj so v prazgodovini ženske ostajale doma ob ognjišču, medtem ko so moški hodili na lov v divjino in so zato njihova telesa bolje prilagojena in navajena na mrzlo okolje.

No, Najstnice ta razlika ne moti, saj se odlično dopolnjujemo - ko te zebe namreč ni boljšega občutka od toplega objema tvojega fanta. Zdaj imaš zanj vsaj izgovor!

prejšnji članek
Prehrana za bolj zdravo življenje
Moj life
Prehrana za bolj zdravo življenje
naslednji članek
Pogovarjaj se tudi o 'nerodnih' zadevah!
Moj life
Pogovarjaj se tudi o 'nerodnih' zadevah!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija