Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Lubenica - kraljica poletja!

11. 6. 2016; 12.36
Avtor: K.M.
lubenicanajstnica
Zakaj obožujemo to živilo?

Z različnimi letnimi časi se spreminja tudi aktualnost prehranjevanja. Čeprav lubenico obožuješ, jo je v Sloveniji pozimi skoraj nemogoče dobiti. Kljub temu pa je to odlično in zelo zdravo živilo, ki ga moraš uvrstiti na svoj jedilnik, takrat, ko je le-to mogoče. Mi smo jo poimenovali kar ''kraljica poletja'', saj je tako zelo pozitivna za tvoje telo. Preveri!

Lubenica spada v družino bučevk, ki so načeloma bolj aktualne v poznem poletju in jeseni, sama pa je zagotovo najbolj aktualna v vročih poletnih dnevih. Njene 'sestre' so recimo še melona, kumare, različne buče ... Prav vsem pa je skupno to, da vsebujejo zelo veliko tekočine, lubenica verjetno še največ.

Ravno zato je zelo osvežujoča in lahko prebavljiva. Ker vsebuje zelo malo kalorij in dobre sladkorje ter veliko vitaminov in mineralov, je odlična izbira za prigirizek, saj ti bo kar hitro dala občutek polnosti in bo tako zmanjšala občutek lakote. Z enim kosom lubenice recimo nadomestiš cel kozarec vode, v telo pa vneseš še številne odlično sestavine.

Zarasi svojih lastnosti pa je lubenica tudi eno izmed živil, ki delujejo proti sovražniku deklet - celulitu. Uživanje lubenice pomaga pri izločanju vode iz telesa in prepričuje njeno zadrževanje, kar v večini primerov pomeni tudi pojavljanje celulita.

Živilo, ki bi ga morala jesti vsaka!

prejšnji članek
Tragična smrt mlade glasbenice
Obsedena!
Tragična smrt mlade glasbenice
naslednji članek
Vračajo se Ninja želve
Obsedena!
Vračajo se Ninja želve
Preberite tudi