sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Po skrivnostih in začaranosti je sedaj čas za ...

9. 9. 2016; 01.05
Avtor: K.M.
izgubljeni
Izgubljenost?

V zadnjem letu so ene izmed najbolj priljubljenih in najbolj prodajanih knjig pobarvanke za odrasle. Aktivnost, na katero si okoli osmega leta popolnoma pozabila, je postala prava tržna niša. Videti je, kot da barvajo vsi. Kljub vsemu pa gre zagotovo za eno izmed boljših oblik sprostitve. 

Zakaj pobarvanke sproščajo?
Najbolj osnovna razlaga je morda ta, da otroci preprosto nimajo skrbi, saj na vsako situacijo gledajo skozi nedolžne oči. Hkrati pa se jim kljub temu, da imajo neke dolžnosti, ki jim jih določijo predvsem starši, dogaja toliko različnih stvari, da vse ostalo preprosto izklopijo. Tako tudi hitro pozabijo na otroške prepire med prijatelji, saj o njih ne razmišljajo in jih ne razčlenjujejo. Predvsem zato, ker imajo druge aktivnosti, ki jim zamotijo možgane. Med njimi je tudi barvanje. 
Razmišljanje o tem, katero barvo boš izbrala, kakšna bo kombinacija in pa predvsem pozornost na to, da boš barvala čez črte, je v pobarvankah za odrasle še bolj skoncentrirano, saj gre za bolj podrobne in bolj natančne slike. Te zahtevajo večjo pozornost, pri tem pa seveda ne moraš razmišljati o drugi stvareh.


Tako se sprostiš, saj pozabiš na stvari, ki polnijo tvoje možgane in na stvari, ki predvsem niso pomembne. 

Ne nazadnje pa gre za neko novo vrsto aktivnosti, ki bo zapolnila tvoj dan. Pobarvanko lahko neseš tudi na plažo, ali pa z njo obdariš prijateljico. 

Pobarvanka za odrasle Izgubljeni ocean je že tretja pobarvanka Johanne Basforf, ki jo je prevedla založba Učila International. Njene pobarvanke so najbolj znane in najbolj priljubljene po celotnem svetu. Kaj pa je lepšega, kot da se v poletnem času izgubiš v brezčasni jati rib, obiščeš koralne grebene in se podaš na pustolovščino, o kateri drugi le sanjajo? 


Morda je čas, da kakšno preizkusiš tudi sama.

prejšnji članek
Tipična devica?
Moj life
Tipična devica?
naslednji članek
S Snapchatom proti ustrahovanju
Obsedena!
S Snapchatom proti ustrahovanju
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska