Jure Ličen s Sofio
Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Seksu lahko rečeš ne

7. 7. 2017; 07.20
Avtor: K.M.
2014-01-10-couple
To je tvoja pravica!

V svojem življenju imaš kar nekaj pravic. Takrat, ko je najbolj pomembno, se jih moraš zavedati. Vedeti moraš, da si samostojna oseba z lastnim umom in da lahko velikokrat rečeš ne. Tako lahko odkloniš spolni odnos. Ne samo, da ga lahko, moraš ga odkloniti, če meniš, da nanj nisi pripravljena, oziroma, da nanj s tvojim fantom še nista pripravljena. Ne boj se besede ''NE''.

Dekleta včasih podležete pritisku, saj mislite, da morate nekaj narediti, zato da se boste priljubile drugim. Prijateljicam, simpatiji ali celo fantu. S prijateljico špricaš pouk angleščine, čeprav ti ta ne gre od rok in veš, da bo posledica slaba ocena. Prijateljici pa je za to vseeno, saj ji je angleščina kot prirojena in se zaveda, da bo v vsakem primeru dobila odlično oceno.


Spremeniš stil oblačenja, da bi te opazila tvoja simpatija, saj meniš, da so mu takšna dekleta bolj všeč. Preveč ličil, prekratko krilo ... Kruta realnost pa je, da te bo fant zaradi tega še kasneje opazil. Vsaj v tašnem smislu, ki ga želiš doseči.

Potem pa je tu še tisti trenutek, ko želi fant s teboj imeti spolne odnose. Želi, hoče, zahteva, prosi ... Način niti ni tako zelo pomemben. Pomembno je zgolj to, kako čutiš ti. Si že pripravljena? Se zavedaš posledic? Si seznanjena z zaščito? Fanta ljubiš? On ljubi tebe? Zakaj bi si želela spolnega odnosa? Si ga resnično želiš, ali želiš ugoditi fantu?
Joj, koliko vprašanj, a prav vsa so pomembna. Če ti v spolni odnos nisi prepričana, moraš reči NE. Če bo fant to sprejel, si te zasluži in bo z veseljem počakal, da boš pripravljena. Če pa ta tvoj ''ne'' sprejme negativno ali agresivno, s tem dobiš dodatno potrditev, da si se odločila pravilno.

prejšnji članek
Enostavno nad menstrualne krče!
Moj life
Enostavno nad menstrualne krče!
naslednji članek
Justin Bieber zopet zgoraj brez
Obsedena!
Justin Bieber zopet zgoraj brez
Preberite tudi