Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako dolgo ga bom prebolevala?

10. 5. 2017; 03.36
Avtor: Meta T.
teen-breakup
Koliko časa bo trajalo, da prebolim prekinitev zveze?

Razhod je vedno neprijetna in boleča izkušnja za vsakogar. Na žalost pa mora večina ljudi čez to. Po končani zvezi potrebuješ nekaj časa, da se pobereš in se začneš ponovno dobro počutiti. Vprašanje, ki zanima mnoge v tem kritičnem obdobju pa je, koliko časa bo trajalo, da zvezo prebolim?

Znanstveniki ugotavljajo, da je dolžina prebolevanja nekoga odvisna od različnih dejavnikov. Ti so dolžina zveze, kako pogosto sta se pred tem razšla, kako intenzivna oziroma celo posesivna je bila zveza, kako pomemben ti je bil, kako se je zveza končala, ali je bilo kaj nasilja, ali je bila prisotna afera oziroma varanje.

Na žalost v dobi Interneta in socialnih omrežij zvezo prebolevamo še dlje, kot bi jo sicer. Razlog je v tem, da nas ti nenehno spominjajo na bivšega, prikazujejo slike, sporočila zaradi česar težje pozabimo.

Ni določene formule po kateri bi lahko izračunala čas prebolevanja vendar žalovanje običajno traja od nekaj mesecev do največ dveh let.

Ne glede na to kako slabo se počutiš pa vedi, da bo žalost minila. V človeški naravi je, da ekstremna čustva, dobra in slaba, niso večna.

prejšnji članek
So tvoje prsi (pre)majhne?
Moj life
So tvoje prsi (pre)majhne?
naslednji članek
Si v njegovih očeh prijateljica ali punca?
Moj life
Si v njegovih očeh prijateljica ali punca?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija