sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj imamo zadah?

26. 8. 2017; 01.00
Avtor: M.T.
zadah
Kako se znebiti ustnega zadaha

Ustni zadah je zadrega, ki občasno prizadene vse. Najpogostejši vzrok za nastanek ustnega zadaha je kopičenje ostankov hrane in oblog na zobeh in jeziku. Posledica tega je prekomerno razmnoževanje bakterij v ustni votlini.

V ustih živijo številne bakterije, ki so potrebne pravilno prebavo hrane. Prehranjujejo se z beljakovinami iz hrane pri čemer pa proizvajajo pline, ki izparevajo. In ravno ti plini so najpogostejši krivci slabega zadaha. Zato moramo paziti, da se bakterije ne razmnožijo prekomerno, saj to pomeni več plinov in posledično slab zadah.

Kako preprečiti slab zadah?

Ker so najpogostejši razlog za slab zadah prav prekomerni razvoj bakterij se lahko teh načeloma enostavno znebimo z pravilno higieno ustne votline.

Vsaj dvakrat dnevno si ščetkaj zobe. Ne pozabi tudi na jezik! Lahko si kupiš strgalo za jezik ali pa si ga enostavno poščetkaš z zobno ščetko. Prav tako uporabljaj nitko za zobe, saj so bakterije tudi med zobmi in jih tako samo z ščetko ne dosežeš. Na koncu pa si ustno votlino splakni z ustno vodo.

Pomaga tudi pitje veliko vode, ki bo odplaknila odvečne ostanke hrane in stimulirala izločanje sline. Pomagajo pa tudi začimbe, kot peteršilj, janež, kalčki, meta in koriander.

Če slab zadah še veno ni izginil nujno obišči zobozdravnika. Razlog zanj so lahko tudi infekcije, karies ali sladkorna bolezen, kar pa ne moreš rešiti sama.

prejšnji članek
Maddie je razkrila, kdaj je prvič …
Obsedena!
Maddie je razkrila, kdaj je prvič …
naslednji članek
Ekskluzivno: Takšen bo nov videospot Taylor Swift
Obsedena!
Ekskluzivno: Takšen bo nov videospot Taylor Swift
Preberite tudi