oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Moj life
 

"Bullet Journaling" - Kako začeti?

15. 10. 2018; 02.30
Avtor: Revija Top!
bullet journal 2

bullet journal 2 foto: dreamstime

Gotovo si že slišala za vroč trend, ki obenem sprošča in ti pomaga do večje organiziranosti.

Pred teboj je prazen zvezek, ki ga boš prilagodila (in okrasila) povsem po svoji meri. Pri tem si lahko pomagaš z naslednjimi koraki:

Ustvari kazalo

Na vsaki strani dnevnika boš pisala številke strani, kazalo pa ti bo pomagalo pri iskanju posameznih poglavij. Kazalo naj zajema prvi dve skupni strani v zvezku (2. in 3. stran, če ne šteješ platnic). Za začetek je vse, kar moraš storiti, le to, da napišeš »Kazalo« na vrhu obeh strani.

Meseci

Sledi mesečna razpredelnica za prihodnjo polovico leta. Namenjena je večji preglednosti dogodkov, opravil in ciljev v vsakem posameznem mesecu. Razpredelnico narediš tako, da obe strani zvezka razdeliš na tri razdelke, ki jih na vrhu poimenuješ z imeni mesecev. Pomagaj si z ravnilom, da boš narisala ravne črte in oblikovala enakomerne razdelke. Strani z mesečno razpredelnico oštevilči z 1 in 2 ter vnesi v kazalo (na primer 1–2: mesečni pregled).

Dodaj mesečni dnevnik

Naslednjih šest strani naj zajema prostor za posamezne mesece, ki ti omogoča pregled vsakega meseca. Začni s trenutnim (ali naslednjim) mesecem – zapiši ga na vrhu strani. Na levi strani napiši datume v mesecu (številke od 1 do 30 oziroma 31), nato pa še okrajšavo za dan, na primer 1 PET (petek, 1. september). Na desni strani napiši seznam opravil in dogodkov za določen mesec, ki naj zajema seznam vseh zastavljenih ciljev, nalog in testov, ki jih moraš oddati, pomembnih rokov, srečanj in rojstnih dni, na katere ne želiš pozabiti. Ko ustvariš mesečni dnevnik, posamezne strani oštevilči, nato pa jih dodaj v kazalo na začetku zvezka.

Dodaj tedenski dnevnik

Tedenski dnevnik, ki sledi na naslednjih straneh, naj zajema obveznosti po posameznih dnevih. Vsakemu dnevu nameni približno pet vrstic v zvezku, nato potegni črto in napiši naslednji dan. Obveznosti, ki jih boš ali si jih opravila, zapisuj s kratkimi stavki po alinejah, saj je smisel tega sistema v preprostosti.

prejšnji članek
Oblačila lahko škodijo zdravju
Moj life
Oblačila lahko škodijo zdravju
naslednji članek
Pohitite po svojo vstopnico, da ne ostanete brez!
Obsedena!
Pohitite po svojo vstopnico, da ne ostanete brez!
Preberite tudi