podgana
Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo podgane

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Personaliziraj svoj dnevnik!

29. 10. 2018; 05.30
Avtor: Revija Top!
dnevnik, ustvarjanje

dnevnik, ustvarjanje foto: dreamstime

Če si se tudi ti lotila ustvarjanja svojega t.i. Bullet Journala, smo ti pripravili nekaj iztočnic.

Označevalniki

Dnevnik opremi z označevalniki, s katerimi boš imela vizualni pregled nad opravljenimi in neopravljenimi opravili, pomembnimi nalogami in dogodki. Pomagaj si s spodnjo legendo, seveda pa lahko naloge označuješ po svoje. Označevalniki so tipi alinej, ki jih uporabljaš pri zapisovanju seznama opravil in ciljev. Označevalnike lahko ločiš tudi glede na kategorije, kot so šola, gospodinjska opravila, družina, druženje/dogodki, hobiji, projekti. Vsaka kategorija naj ima drugačno obliko zapisovanja, lahko pa sistem nadgradiš in si pomagaš z različnimi barvami. Da pa ne pride do zmede, izberi čim manj kategorij, na primer: šola, dogodki, družina, hobiji.

Mesečne cilje uredi po kategorijah

Namesto da vsak mesec opravila povsem naključno zapišeš po alinejah, jih uredi glede na to, katere stvari morajo biti narejene skupaj, da dosežeš določen cilj. Kategorije so lahko: »Dobro počutje«, »Pomembni datumi«, »Šolski uspeh« … Pod vsako od teh kategorij zapiši povezana opravila, na primer: »šolski uspeh« (uči se 5-krat tedensko, uredi zapiske, poišči inštruktorja …), »Dobro počutje« (telovadi 3-krat tedensko, jej nepredelano hrano, naroči se k zdravniku …).

Seznami želja

V dnevnik dodaj še posebne strani s seznami želja, ki jih nameravaš uresničiti v določenem časovnem obdobju (šestih mesecih ali enem letu). To so lahko filmi in nanizanke, ki si jih želiš ogledati, knjige, ki bi jih rada prebrala, dogodki, ki se jih želiš udeležiti, najljubši recepti, oblačila, ki bi jih rada kupila (razdeli jih na »nujno« – kar potrebuješ – in »za dušo« – kar ti prinaša veselje in si boš kupila, ko dosežeš določen cilj). Seznami želja naj ti bodo v navdih, kaj početi na deževen dan, česa si želiš za rojstni dan, s čim boš postregla na novoletni zabavi

prejšnji članek
Joe Jonas za noč čarovnic postal Sansa Stark
Obsedena!
Joe Jonas za noč čarovnic postal Sansa Stark
naslednji članek
Mlada slovenska pevka zopet navdušila
Obsedena!
Mlada slovenska pevka zopet navdušila
Preberite tudi