nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

On je resnični tekač

25. 2. 2016; 09.00
Avtor: K.M.
unnamed
Resnična zgodba o ameriški sprinterski legendi Jesseju Owensu.

Dosežki Jesseja Owensa na olimpijskih igrah 1936 v Berlinu so ga povzdignili med legende. Takratna nacionalsocialistična oblast v Nemčiji je igre izkoristila v propagandne namene, v atletiki pa je v posmeh takratni “arijski” Nemčiji in njenemu voditelju Adolfu Hitlerju vrhunske rezultate dosegel temnopolti športnik z zmagami na 100 in 200 metrov, v skoku v daljino in na 4 x 100 metrov.

O zgodbi filma 'Tekač':
Jesse (Stephan James) se že v mladosti dokazuje kot izjemen športni talent, toda zaradi temne polti je v ZDA velikokrat podvržen rasni segregaciji. Pod svoje okrilje ga vzame trener Larry (Jason Sudeikis), ki ga začne pripravljati na olimpijske igre. Kljub številnim rekordom se Jesse še vedno čuti prikrajšanega, zato se mora odločiti, če naj v športnem duhu odide na olimpijado, ali pa pokaže solidarnost z drugimi zatiranimi temnopoltimi Američani in tekmovanje bojkotira. Odloči se za udeležbo.

Tekač je ganljiva zgodba o izjemnem atletu, ki se bori za obstoj, sebe in svoje športne kariere sredi nacistično obarvanega sveta, kjer dobesedno pomete z vso konkurenco.
Film za vse ljubitelje športa in tiste, ki uživate v zgodbah o trudu in uspehu.

prejšnji članek
Taylor razmetava z denarjem?
Obsedena!
Taylor razmetava z denarjem?
naslednji članek
Bo hip hop združil sosesko?
Obsedena!
Bo hip hop združil sosesko?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija