njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Kako bo retrogradni Merkur vplival na vaše nebesno znamenje?

5. 8. 2024; 13.30
Avtor: Uredništvo
Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur je tukaj! Kaj to pomeni za vas? foto: Shutterstock

Ste že občutili težave z komunikacijo ali malimi nevšečnostmi? Ne skrbite, niste sami! Prišel je retrogradni Merkur, kako bo potekal naslednji mesec?

Mercurjeva retrogradnost se začne 5. avgusta in traja do 28. avgusta. Merkur se bo 14. avgusta premaknil iz zemeljskega znamenja Device v ognjeno znamenje Leva. To obdobje je še posebej pomembno za vse, ki iščete jasnost in sveže začetke. Dober nasvet: 18.avgust je najboljši dan retrogradnosti. Takrat se bosta Sonce in Merkur povezala v aspektu "cazimi", kar vam lahko omogoči načrtovanje prihodnosti in razjasnitev stvari, ki so vam bile prej zamegljene.

Retrogradni Merkur je astronomski pojav, pri katerem se zdi, da planet Merkur na nebu potuje nazaj v primerjavi z običajnim gibanjem. V resnici pa Zemlja prehiteva Merkur v svoji orbiti, kar ustvarja iluzijo nazaj gibanja. Astrologi menijo, da retrogradnost vpliva na področja, ki jih Merkur upravlja, predvsem komunikacijo, informacije in potovanja. V tem času lahko pride do težav z razumevanjem, napačnih interpretacij in zamud, kar vpliva na vsakodnevne interakcije in naloge.

Nekatere znane osebe so priznale, da jih retrogradni Merkur pogosto vpliva na različne načine. Meryl Streep, dobitnica oskarja in ena najbolj priznanih igralk v Hollywoodu, je v intervjuju omenila, da retrogradni Merkur pogosto povzroči napake na snemanju in komunikacijsko zmedo.

Da bi se izognili vplivom retrogradnega Merkurja, lahko upoštevate naslednje nasvete:

  • Dvojno preverjanje: Preden pošljete pomembna sporočila ali dokumente, jih natančno preglejte. Povečajte previdnost pri komunikaciji, da preprečite napačne interpretacije.
  • Načrtovanje in organizacija: Uporabite to obdobje za revizijo obstoječih načrtov in projektov, vendar se izogibajte začetku novih pomembnih projektov ali podpisovanju pomembnih pogodb.
  • Priprava na zamude: Pri potovanjih in tehničnih opravkih bodite pripravljeni na morebitne zamude in težave. Poskrbite, da imate vedno rezervne načrte.
  • Refleksija in ponovno premišljanje: Retrogradnost je idealen čas za refleksijo in ponovno premisliti pretekle odločitve. Uporabite to obdobje za samorazumevanje in izboljšanje komunikacijskih veščin.
  • Umirjanje in potrpežljivost: Poskušajte ostati mirni in potrpežljivi, ko se pojavijo nesporazumi ali težave. Izogibajte se konfliktom in se osredotočite na konstruktivne rešitve.
  • Z upoštevanjem teh nasvetov lahko bolje obvladate vpliv retrogradnega Merkurja in zmanjšate morebitne težave v svojem vsakdanjem življenju.

Vpliv na znamenja horoskopa

1. Oven


Namesto da bi obžalovali začetne tedne poletja, izkoristite retrogradnost za osvežitev svoje energije in dejavnosti. Naredite seznam ciljev za sezono, da boste v prihodnjih tednih lažje dosegli svoje načrte.

2. Bik
Ponovno se povežite s svojim notranjim otrokom. Če v mladosti niste imeli priložnosti za določene dejavnosti, jo zdaj izkoristite. To vam bo prineslo veselje, tudi če gre za nekaj popolnoma nenavadnega.

3. Dvojčka
Preteklost vam bo spomnila na družinske zadeve, ki jih morate razrešiti. Namesto da se umaknete od težkih pogovorov, jih sedaj obravnavajte. Večja pripravljenost na poslušanje drugih vam bo pomagala pri izražanju lastnih mnenj.

4. Rak


Obkroža vas veliko hrupa. Poskusite ignorirati večino informacij in novic, saj je veliko tega neresničnega. Uporabite svojo intuicijo in srce, da najdete pot skozi zmedo.

5. Lev
V vašem življenju se dogaja preveč stvari in težko najdete trenutek za refleksijo in sprostitev. Naslednji tedni vas vabijo, da vključite samooskrbo v svojo rutino, da ohranite energijo in se izognete prekomernemu izčrpanju.

6. Devica
V prihodnjih tednih lahko doživite globoko spoznanje o svojem ljubezenskem življenju. To vam bo omogočilo, da se poglobite vase in spremenite način, kako pristopate k partnerstvu v prihodnosti.

7. Tehtnica


Ne pustite, da se sami postavite na pot uspehu. Retrogradnost vas bo spodbudila, da pretehtate stvari, kar lahko vodi v sabotažo vaših poti do uspeha. Soočenje s strahovi vam bo prineslo drugačne rezultate.

8. Škorpijon
Nekateri prijatelji se umikajo z vaših tedenskih srečanj. Ne jemljite tega osebno in se potrudite, da preverite, kako se počutijo. S tem boste pokazali svojo prijateljstvo.

9. Strelec
Izogibajte se konfliktom na delovnem mestu. Če se upirate spremembam, ki se uvajajo, lahko pride do težav. Namesto tega si zamišljajte prihajajoče počitnice ali zabavo izven dela, da se umaknete od vsakodnevne rutine.

10. Kozorog


Osredotočite se na finančne zadeve med retrogradnostjo. Sprejmite nujne ukrepe in se zavežite k načrtom, ki vam bodo koristili v prihodnosti.

11. Vodnar
Preverite seznam kontaktov na telefonu in stopite v stik s starimi prijatelji. To vam bo zelo koristilo, saj vam bodo pomagali preoblikovati odnose, ki ste jih morda zamudili, in odprli vrata za prihodnost.

12. Ribi
Morda boste ugotovili, da vaša dnevna rutina potrebuje spremembo. Poiščite način za sproščanje energije, kot je joga, meditacija ali sprehod v naravi.

prejšnji članek
Kaj vam poskuša povedati vaše telo, če se zbudite z zabuhlim obrazom?
Moda&Lepota
Kaj vam poskuša povedati vaše telo, če se zbudite z zabuhlim obrazom?
naslednji članek
Tedenski horoskop: Rdeča nit tedna bodo odnosi
Horoskop
Tedenski horoskop: Rdeča nit tedna bodo odnosi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.