palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: pomembno je, da dosežemo notranji mir

30. 10. 2023; 01.00
Avtor: Tadej Šink, horarni astrolog, 041 428 966
horoskop (1)

Čas je za tedenski horoskop foto: Profimedia

Resnica je nekaj univerzalnega in slediti sebi je del te zgodbe. Ljudje smo obdani s čustvi in hrepenenji, vedno si nekaj želimo, kajti potem naj bi bilo bolje, pa vendarle je to samo del resnice.

Bolj pomembno je, da dosežemo notranji mir, obdani s stvarmi, ob katerih občutimo zadovoljstvo, hkrati pa vemo, da smo na pravi poti. Čas, v katerega vstopamo, prinaša dve spoznanji: prvo je, da je branje in pisanje v maternem jeziku nekaj svetega in pomembnega, kajti to je del kulturne dediščine; saj smo vendar lahko ponosni tudi na svoje korenine, lastno zgodovino, vsak pa iz teh sestavin piše svojo zgodbo. Drugo spoznanje je vezano na minljivost, kajti na tej preljubi Zemlji smo zgolj na potovanju in enkrat bomo odšli drugam, v drugo dimenzijo. Simbol tedna bo reka, ki prinaša nova spoznanja in odnaša tisto, kar je nekdo prerastel. Veseliti se velja majhnih korakov.

reka foto: AdobeStock

Oven
Ljubezen: Merkur vam bo prinesel nekaj dobrih iztočnic in novih spoznanj. Uvideli boste, kaj morate spremeniti in kam je modro vlagati energijo. Srčni izvoljenec vam bo povedal svoje mnenje in ob pomoči Venere bosta skupaj naredila korak naprej.
Denar: Najdite v sebi moč za spremembo. Mars vam bo dal več drznosti in tako pridejo tudi uspehi. Energetsko pomembna barva ta teden bo olivno zelena. Zanimivo bo, da ne bo vse po vaši volji, a boste iz vsake zgodbe izluščili zrno modrosti.
Zdravje: Odločitve, ki jih piše življenje, pripomorejo tudi k temu, da ste zadovoljni s seboj. Zdi se, da bodo prav majhni koraki ključ do zaupanja in pozitivnih rešitev. Zgodili se bodo preobrati, na katere boste upravičeno ponosni, v pomoč pa vam bodo prijatelji.

Bik
Ljubezen: Napredek bo prinesel prav pogovor. Združili boste ljubezen in umetnost. Premike pričakujte predvsem na začetku in ob koncu tedna, v ospredju bosta romantika in razumevanje. Srčni izvoljenec vam bo v oporo, zato bo teden uspešen.
Denar: Odprle se vam bodo nove poti in Merkur vam bo pomagal pri diplomaciji in dogovorih. Sprememb bo več, pričakujte nova spoznanja. Odgovornost vam bo prišla prav v vseh oblikah sodelovanja in napredovali boste.
Zdravje: Modro je, da si vzamete čas zase in opravite osebno bilanco, vaša spoznanja bodo briljantna. Odprle se vam bodo nove poti in ob tem boste tudi marsikaj spremenili. Ob glasbi boste lažje dosegli harmonijo in pridobili motivacijo.

Dvojčka
Ljubezen: Dinamično bo in veliko bo sprememb. To vam bo pravzaprav všeč in znali boste slediti svojim občutkom. Venera vam bo naklonila zaupanje in tako se boste doma in v krogu družine počutili odlično. Štele bodo lepe besede.
Denar: Sledili boste svojim sanjam in Mars vam bo pri tem v pomoč. Ugotovili boste, kaj vam daje energijo in kje je skrito znanje. Čas bo namenjen tudi večji komunikaciji in glede na zvezdne namige boste veliko na poti ter med ljudmi.


Zdravje: Modra barva bo vir spodbude in zaupanja. Predelati boste morali sicer določene omejitve, ki so povezane s preteklostjo, in tako se lahko osvobodite. Ta teden vam bo Jupiter okrepil vero in Neptun intuicijo.

Rak
Ljubezen: Občutljivost vam bo v odnosu prišla prav tako v sredo kot četrtek. Uravnotežili boste nekaj plusov in minusov in spoznali, kam morate vlagati energijo. Res pa je, da bo vaš srčni izvoljenec tudi vaše ogledalo. V ljubezni vam napredek prinašajo duhovna znanja.
Denar: Problemov, ki jih piše življenje, ne boste pometali pod preprogo, ampak jih aktivno reševali. Določiti si morate osebne meje in se jih v celoti držati. Denarno vam Venera obeta plodnost in tako boste znali spretno krmariti skozi cel teden.
Zdravje: Če boste svoje misli usmerili v nekaj pozitivnega, pride tudi rešitev. Spoznali boste, da je potrebna osebna inventura in hkrati nekaj sveže energije. Sledili boste svojim občutkom in za to boste nagrajeni. Sprehodi ob vodi bodo balzam za dušo.

Lev
Ljubezen: Odkriti pogovori bodo prinesli pozitivne preobrate. Sicer boste plesali po taktu srčnega izvoljenca, a vas bo to zabavalo. Iz zakladnice svojih izkušenj boste izbrali najbolj koristne za napredek. Srečo boste našli v globini svojega srca.
Denar: Dogajanje bo dinamično in imeli boste mnogo obveznosti. Ključno bo, da pripravite načrt in ugotovite, kaj ima prednost. Nagrada, ki bo sledila v petek na delovnem mestu, bo izraz dela na sebi. V osebno pomoč vam bo skupinska dinamika.
Zdravje: Poglobili se boste v znanja iz sveta duhovnosti in mistike. Skozi to boste spoznali, kaj vse bi lahko pri sebi spremenili. Ključ do ravnovesja bo tudi fizična aktivnost; vzemite si čas za telovadbo oziroma sprehode po gozdnih razpotjih.

Devica
Ljubezen: Venera vam bo podarila magnetično energijo, ki vam bo pomagala izpolniti pričakovanja. Lahko boste ponosni nase in na svoje dosežke. Zaupanje bo ta teden v odnosu poudarjeno, prineslo bo prijetno energijo in spodbudne premike.
Denar: Ta teden je pomembno, da svojo pozornost posvetite pravim stvarem. Odločiti se morate, katere vrednote so pomembnejše od drugih. Ne pozabite za nasvet vprašati sodelavcev; skozi povezovanje z drugimi boste našli veliko rešitev.


Zdravje: Zgradili boste most med fizičnim in duhovnim aspektom življenja ter našli pot do modrosti. Zdi se, da boste v tem obdobju poglobljeno preučevali svoje občutke in notranjo moč. Stvari, ki jih ne morete povedati na glas, si zapišite in tako vam bo lažje.

Tehtnica
Ljubezen: Ugotoviti morate svoje osebno stališče in ga nato pojasniti srčnemu izvoljencu. Venera vas bo sicer obdarila z magnetično energijo in začutili boste notranjo moč. Brezpogojna ljubezen vam bo prinesla mir in plodno energijo za ustvarjanje.
Denar: Svoje mnenje boste odločno povedali, a ne pozabite reka, da lepa beseda lepo mesto najde. Ciljno boste usmerjeni in tako boste v četrtek prejeli dobre novice. Glede denarja ne bo večjih presenečenj, popolne stabilnosti pa tudi ne bo, zato ravnajte preudarno.
Zdravje: Pozitivne misli se vam bodo obrestovale in prinesle bodo ugodnosti. Pogovori pa bodo vir zaupanja in zmožnosti, da na življenje pogledate s harmonične plati. Dogajanje bo dinamično, a boste dobro krmarili na podlagi svojih notranjih uvidov.

Škorpijon
Ljubezen: Glede na zvezdne namige vam bo srčni izvoljenec nastavil ogledalo, vi pa boste to pač morali sprejeti. To bo čas za pogovore in izmenjavo mnenj. Spoznali boste svojo moč in v odnosu ubrali poteze, ki vam bodo v ponos.
Denar: Čeprav boste nemirni, se bo vse dobro izteklo. Veliko časa boste z mislimi pri tem, kaj lahko spremenite in do katere mere. Odlično se boste znašli v ponedeljek in petek. Ko se boste bolj sprostili, vam bo Venera podarila odlične namige.
Zdravje: Kocke usode vam bodo namenile duhovno pustolovščino in duhovne uvide. Zelo boste dovzetni za nova spoznanja in znali boste slediti glasu srca. Stvari, ki jih ne morete izreči, si zapišite. Sprostila vas bo narava.

Strelec
Ljubezen: Svoje misli boste usmerili v nekaj pozitivnega in to se vam bo obrestovalo tudi v odnosu. Kolo usode se bo v ljubezni hitro zavrtelo, tako bo več prilagajanja in sodelovanja. Roko na srce, za osebno svobodo se boste pripravljeni boriti.
Denar: Naredili boste načrt in tako spoznali, kaj spada v ospredje. Na uspehe boste morali sicer še malo počakati, najprej se notranje umirite. Drznost vas bo popeljala v nova spoznanja, nekaj previdnosti pa pri denarju vendar ne bo odveč.


Zdravje: Rdeča nit bo, da boste našli ravnovesje med paleto obveznosti in prostim časom. Če ne gre drugače, zahtevajte čas samo zase in se umirite. Pluton vam prinaša pomembno spoznanje o sreči, to bo za vas korak naprej. Zdravila vas bo zelena barva.

Kozorog
Ljubezen: Na odnos boste pogledali s svetle plati in to bo podlaga za nekaj dobrih rešitev. Ključno vlogo bo imel pogovor, izmenjava mnenj. Dogajanje bo potem pozitivno in harmonično. Odlično se boste počutili doma in v soboto boste prijetno presenečeni.
Denar: Ta teden prihajajo preobrati, ki jih boste morali le sprejeti. Pri denarju boste opravili analizo in odkrili nekaj novega. Spoštovanje bo ključno, skrivnost uspeha pa bo tudi v sodelovanju.
Zdravje: Poglobili se boste v opravila, s katerimi ste odlašali, in iz vsake zgodbe boste znali izluščiti zrno modrosti. Pomemben je temeljit razmislek o tem, kaj ima prednost in kako slediti svojim sanjam. Sprostili vas bo bodo pogovori in glasba.

Vodnar
Ljubezen: Če boste v sebi dosegli harmonijo, boste lažje sprejemali odločitve. Venera bo vašim mislim dala več globine, lažje se boste ukvarjali z osebno rastjo. Napredek prihaja tudi skozi pogovor in izmenjavo mnenj. Ljubljeni osebi lahko napišete pismo.
Denar: Spremembe bodo v osnovi pozitivne. Ključno bo, da boste nekoliko bolj ciljno usmerjeni; naredite načrt, kaj vse potrebujete. Uspešno boste združili svoje znanje in paleto idej, pa čeprav se boste morali nekoliko prilagoditi.
Zdravje: Ob premisleku boste spoznali, kam je modro vlagati energijo in kaj lahko nekoliko počaka. V svoje življenje boste privabljali ljudi, ki so vam lahko v pomoč. Odkriti pogovori bodo prinesli nova spoznanja in nasmeh na obraz.

Ribi
Ljubezen: Dobro se je pogovoriti o tistem, kar vas bremeni, tako greste lahko osvobojeni naprej. Dogajanje v odnosu bo sicer prijetno, upravičeno boste ponosni na srčnega izvoljenca, pa tudi nase. Vladalo bo nekakšno ravnovesje.
Denar: Sicer boste odločni, a se bodo zadeve obrnile nekoliko drugače od pričakovanega. Pomembno je, da ne spregledate malenkosti. Saturn vam bo podaril nekaj dobrih iztočnic in vam namignil, čemu je dobro nameniti več pozornosti.


Zdravje: Pozitivne misli bodo pravi zaklad, vir zaupanja in drobnih blagoslovov. Veselili se boste življenja in tako naredili prave korake naprej. Kljub dinamiki odnosov si boste vzeli nekaj časa za tišino, da boste v miru razmislili, kaj vas čaka. ******

prejšnji članek
Ste za polnjeno pečeno bučo?
Kulinarika
Ste za polnjeno pečeno bučo?
naslednji članek
Rok Švab se odlično znajde tudi v kuhinji
Svet slavnih
Rok Švab se odlično znajde tudi v kuhinji
#obraziavenija
obraziavenija