pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: mlaj in sončni mrk prinašata preobrate

9. 10. 2023; 01.00
Avtor: Tadej Šink, horarni astrolog, 041 428 966
sončni mrk

Sončni mrk foto: profimedia

Sobota bo tisti dan v tednu, ko bodo nastopili preobrati in novosti. Bodite pozorni!

Barve, ki so v jeseni še posebej harmonične, pripovedujejo zgodbo o življenju. Lepa beseda je tista, ki najde ključ do srca in odnose uravnoteži. Ravno v diplomaciji je priložnost, da napredujemo tudi osebno. Ta teden napoveduje dinamične preobrate, v mozaiku spoznanj pa lahko najdete novo veselje, optimizem in dobro voljo. Pri tem ne pozabite sebe postaviti na prvo mesto, seveda ob določeni taktnosti pri izražanju.

Prelom tedna bo sobota, ko se na nebu zgodita mlaj in sončni mrk, kar prinaša preobrate in novosti. Odpreti boste morali srce in najti zaupanje; čarobnost ni nekaj abstraktnega, ampak se dogaja tukaj in zdaj. Brezpogojna ljubezen bo vir notranje moči in priložnost, da sledite sebi ter si oblikujete nove smernice. Vzemite si čas zase, morda tudi zapisujte ali rišite svoje občutke.

jesen foto: AdobeStock

Oven

Ljubezen: Naredili boste korak naprej in se pogovorili ter našli pravilne usmeritve. Venera vam bo podarila več temeljitosti in analitike, Mars pa diplomacijo in samorefleksijo. Po zvezdnih namigih vas bo spremljala sreča in v intimnosti doma boste našli notranji mir.
Denar: Merkur vam bo pomagal razumeti širšo sliko; tako boste lastno moč usmerili ciljno in s tem pridejo tudi rezultati. Res pa je, da se boste morali naučiti ustrezno povedati svoje mnenje. Energijo vam bo dajala zelena barva, kar pomeni napredek na osebni ravni.
Zdravje: Poglobili se boste v svet besed in tako našli navdih ter pridobili informacije, ki vam bodo v pomoč. Osebno boste napredovali v sredo in petek, ko najdete navdih globoko v sebi. Izgubljeno energijo vam bodo povrnile narava in aktivnosti na prostem.

Bik

Ljubezen: Neptun vam bo podaril romantična doživetja in dobre preobrate. Srčni izvoljenec vam bo pomagal razumeti širšo sliko, kar bo osvobajajoče. Določiti si boste morali tudi nekaj prioritet in predelati tisto, kar vas bremeni, da bi lahko okrepili notranjo moč.
Denar: Usoda vam bo naklonjena, glede denarja boste zadovoljni. Dobili boste tudi pomoč sodelavcev in v ospredju bosta samozavest in delovna vnema. Venera vam bo pomagala pri raziskovanju in pridobili boste nova znanja.
Zdravje: Pogovori bodo ključ do uspeha in priložnost, da najdete notranji mir. Uran vam bo prinesel nekaj novosti in ključno bo, da jih odprto sprejmete. Pomembna sta volja in jasen namen, kam vlagati svojo energijo.

Dvojčka

Ljubezen: Rdeča nit bo vaše zrcaljenje v drugih, kar vam bo tudi pomagalo najti srečo v ljubezni. Srčni izvoljenec vam bo predstavil svoje mnenje in skozi pogovor pride tudi ravnovesje. V intimnosti doma bo potrebno nekaj fizične in nekaj duhovne prenove.


Denar: Poglobili se boste v stališča, ki ste jih prej zanemarjali, in potrebne bo nekaj potrpežljivosti. Blesteli boste v komunikaciji, tu ne bo težav. Rdeča nit bodo sodelovanja, torej ne bo prav vse po vaše, nekaj boste morali sprejeti v celoti.
Zdravje: Neke informacije bodo za vas kot darilo, saj boste tako lahko napredovali. Odkriti pogovori vam lahko prinesejo notranji mir. Prijatelji vam bodo pomagali do boljšega počutja, sprostili vas bosta glasba oziroma izrazna umetnost.

Rak

Ljubezen: Notranje se boste osvobodili in čas bo namenjen tudi raziskovanju. Če boste sledili svojemu srcu, ne bo presenečenj, in tako boste upravičeno ponosni nase. Venera vam bo podarila nekaj magnetičnosti in preobratov na bolje.
Denar: Če boste naredili načrt, vam bo Mars prinesel tudi paleto novih spoznanj in rešitev. Predelati boste morali, kaj ima prednost, le tako boste lahko delali učinkovito. Preobrate pričakujte v torek ali petek.
Zdravje: Rumena barva vam bo povrnila energijo in dala navdih. Če boste prisluhnili glasu srca, najdete v sebi ravnovesje. Izvedeli boste nekaj dobrih novic in prejeli tudi nekaj uporabnih informacij.

Lev

Ljubezen: Kocke usode vam bodo naklonjene prav v ljubezni, kjer se bodo vrstili preobrati in novosti. Seveda bo to priložnost za rast v odnosu in več sodelovanja. Rdeča nit bo brezpogojna ljubezen; Venera vam bo ponudila nove vrednote.
Denar: Ob pregledu dolžnosti boste ugotovili, kaj sodi v ospredje in v katerem delovnem procesu boste morali reči bobu bob. V denarnih zadevah boste blesteli, kar bo izboljšalo vašo samozavest. Konec tedna boste bolj občutljivi in ključno bo, da se boste pogovorili.
Zdravje: Modro bo, da si vzamete čas zase in za kreativnost. Ob tem prihajajo tudi nova spoznanja in ugodne rešitve. Od srede dalje boste odločno izražali svoje mnenje. Barva, ki bo pripomogla k ravnovesju in svežini, je oranžna.

Devica

Ljubezen: Venera vam bo podarila prijetno energijo in moč boste črpali iz globine srca. Srčni izvoljenec bo pripomogel k vaši motivaciji in v odnosu bo vladala harmonija. Nakazano je, da vas bo romantična energija polepšala in vam bo v osebno pomoč.


Denar: Poglobili se boste v analitiko in Merkur vam bo pomagal do pravih besed in ciljev. Temeljito boste preučili, kam morate vlagati energijo, a bo ključno tudi, da se sprostite in uživate v zakonitostih življenja. Kolo usode se bo v denarnih zadevah zavrtelo v vašo korist.
Zdravje: Če boste predelali nekaj iz preteklosti, bo čas tudi za korak naprej. Znanja, ki so vezana na osebno rast, vam bodo v tem tednu v pomoč. V veliki meri vas bo sprostila narava. Ključ do uspeha bodo tudi pozitivne misli in zavedanje, na kaj ste lahko ponosni.

Tehtnica

Ljubezen: Srčni izvoljenec bo vaše ogledalo, kar boste brez težav sprejeli. Dogodki v ljubezni bodo po svoje pričakovani, v njih pa najdete tudi navdih. Dovolili si boste povedati svoje mnenje in slišati tisto, kar vam sporoča ljubljena oseba.
Denar: Venera vam bo naložila več obveznosti in delovnih nalog, a preobrati bodo prinesli tudi nekaj svežine in nove poslovne priložnosti. V ospredju bodo pogovori, vezani na poslovne izzive in sodelovanja. Več previdnosti bo potrebno v petek.
Zdravje: Pozitivne misli vas bodo polepšale in vam bodo v oporo. Združili boste svoje znanje in duhovna načela, kar vam bo pomagalo pri iskanju zadovoljstva. Čas je primeren, da si zapisujete občutke in želje.

Škorpijon

Ljubezen: Darilo življenja je tudi izražati lastne občutke in to vam bo uspelo v celoti. Barva, ki vam bo v navdih, je svetlo zelena. V prenesenem pomenu se boste zdravili tudi skozi odnos. Neptun vam bo okrepil intuicijo in tako boste natanko vedeli, kaj spada v ospredje.
Denar: Energija privlačnosti prinaša tudi paleto izzivov, drugi ljudje bodo vir poučnih spoznanj. Res je, da ne bo vse po vaše, toda kljub temu se bodo našle rešitve. Dobro si je vzeti čas za razmislek, katera znanja so odločilna.
Zdravje: Odkrili boste zdravilno energijo, kar bo za vas svojevrsten napredek. Dogodki se bodo odvijali o pričakovanjih, tako se vam bosta okrepili volja in samozavest. Kljub večjemu številu obveznosti si morate vzeti čas zase in za veselje.

Strelec

Ljubezen: Koraki naprej bodo uspešni, ob tem pa se boste poglobili v odnos. Res pa boste morali uporabiti diplomacijo, izbirati prijetne besede. Do petka boste našli svoj mir in v ospredju bo romantika, kar bo dobra iztočnica tudi za osebno rast.


Denar: Odkriti pogovori na delovnem mestu bodo rdeča nit tedna. Nizali boste uspeh za uspehom, okrepljen bo čut za odgovornost in delovno etiko. Na sredini meseca nekaj previdnosti ne bo odveč, a dogodki vas bodo le še okrepili.
Zdravje: Vijoličasta barva prinaša sporočilo o duhovni moči. Po zvezdnih namigih se vam bo okrepil optimizem, pogumno boste stopili v ospredje in povedali svoje mnenje. Vendarle ni vse zlato, kar se sveti.

Kozorog

Ljubezen: Preobrati se bodo vrstili in tako bo v odnosu več dinamike. Pravzaprav boste morali na vse pogledati s srcem, tu je prava modrost in iztočnica za rast. Srčni izvoljenec vam bo do petka povedal svoje mnenje in sprejeti bo treba nekatere odločitve.
Denar: Združili boste svojo moč in motivacijo, to bo prineslo paleto uspehov. Na denarnem področju vam bo naklonjen Saturn, kar pomeni tudi premislek o vrednotah. Predelali boste nekaj iz preteklosti in sprejeli trden sklep.
Zdravje: Poglobili se boste v več dejavnosti in našli tisto, ki vas najbolj notranje pomirja. Barva za navdih bo smaragdno zelena. Ključno bo, da verjamete vase in v čarobnost življenja. Koristno bo, da si zapisujete občutke.

Vodnar

Ljubezen: Odkriti pogovori vam bodo v ponos, saj pomenijo napredek. Dovolili si boste povedati svoje mnenje in srčni izbranec bo to lepo sprejel. V odnosu je treba vendarle nekatere stvari še izboljšati in okrepiti zaupanje.
Denar: Na delovnem mestu bo mnogo izzivov, toda to boste znali izkoristiti v svoj prid. Poglobili se boste v delovne naloge in se učili še tistih stvari, ki so na svoj način izziv. Od torka vam bodo v pomoč sodelavci, pa čeprav ne bo štelo samo vaše mnenje.
Zdravje: Kreativna energija vas bo polepšala in vam okrepila samozavest. Če boste na vse pogledali s svetle plati, boste prejeli dodatno motivacijo. Venera vam bo pomagala razumeti globlji smisel življenja. Sprostili se boste tudi ob glasbi.

Ribi

Ljubezen: Spremljala vas bo močna želja po napredku in čas bo namenjen modrosti. Srčni izvoljenec vam bo ponudil dobre iztočnice in od vas bo odvisno, ali bosta dosegla harmonijo. Sicer bo čas primeren za romantiko, pa tudi za kreativne dejavnosti.
Denar: Napredek boste občutili v ponedeljek, sredo in petek. Poglobljena analiza bo pokazala, kam morate vlagati energijo in katera delovna področja naj bi dodatno raziskali. Vsekakor bo ta teden v ospredju preudarnost in Venera bo okrepila vaš čut za diplomacijo.
Zdravje: Ponosno se boste predajali znanjem iz duhovnosti. Tu lahko najdete navdih in motivacijo, kaj morate še spremeniti in do katere mere. Zapisovanje občutkov vam lahko pomaga pri koristnih spremembah in konec tedna boste upravičeno ponosni nase.

prejšnji članek
Ste vedeli, kako vsestranski je pepel?
Kulinarika
Ste vedeli, kako vsestranski je pepel?
naslednji članek
Sramežljiva Slovenka navdušila na hrvaških 'Talentih'
Resničnostni šovi
Sramežljiva Slovenka navdušila na hrvaških 'Talentih'