jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Kako pravilno zarezati kostanj?
| Vesna M

Kako pravilno zarezati kostanj?

Rez po širini trebuščka., Profimedia

Če boste kostanj pekli, ga je seveda potrebno ustrezno zarezati. Obstaja več načinov, kateri je najboljši?

Imate radi kostanj? Uh, mi tudi, zlasti pečen nam gre v slast. Pred peko ga je seveda potrebno prerezati, zaradi vlage, ki med peko nastaja pod lupino, se namreč ustvari visok pritisk, ki kostanje spremeni v prave male bombice.

Da bi slednje preprečili, je potrebno v lupino nekoliko zarezati. Nekateri to storijo zgolj z vilico, tudi to seveda zadošča, a če želite hkrat še poskrbeti, da boste vroče kostanje kar najlažje olupili, vam svetujemo, da se predpriprav lotite z nožem.

Foto: Pixabay - Glikemični indeks kostanja je 65.

Tehnike rezanja kostanja

- Kostanj namočite v mlačno vodo. Tako se bo lupina omehčala, kar vam bo olajšalo rez, pa tudi lepše se bodo spekli.

- Križ čez trebušček: Na trebušček kostanja naredite plitko zarezo v obliki večjega križa. Zarežite zgolj v lupino in z nožem ne segajte v globino. Med peko se bo kostanj lepo razprl.

- Rez na obeh straneh: Pravijo, da se najbolj obnese rez na obeh straneh ploda. Kostanj prerežite po celotni širini, nato ga obrnite in zarežite še tam. Pri tej tehniki se bo med peko lupina široko razprla in vam omogočila, da bodo kostanji kar najhitreje končali v vaših ustih in želodčku.