pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Odkritje v arhivu Stasija: Pa saj to je ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan bo po novem prepuščena sama sebi

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Kako pravilno zarezati kostanj?
| Vesna M

Kako pravilno zarezati kostanj?

Rez po širini trebuščka., Profimedia

Če boste kostanj pekli, ga je seveda potrebno ustrezno zarezati. Obstaja več načinov, kateri je najboljši?

Imate radi kostanj? Uh, mi tudi, zlasti pečen nam gre v slast. Pred peko ga je seveda potrebno prerezati, zaradi vlage, ki med peko nastaja pod lupino, se namreč ustvari visok pritisk, ki kostanje spremeni v prave male bombice.

Da bi slednje preprečili, je potrebno v lupino nekoliko zarezati. Nekateri to storijo zgolj z vilico, tudi to seveda zadošča, a če želite hkrat še poskrbeti, da boste vroče kostanje kar najlažje olupili, vam svetujemo, da se predpriprav lotite z nožem.

Foto: Pixabay - Glikemični indeks kostanja je 65.

Tehnike rezanja kostanja

- Kostanj namočite v mlačno vodo. Tako se bo lupina omehčala, kar vam bo olajšalo rez, pa tudi lepše se bodo spekli.

- Križ čez trebušček: Na trebušček kostanja naredite plitko zarezo v obliki večjega križa. Zarežite zgolj v lupino in z nožem ne segajte v globino. Med peko se bo kostanj lepo razprl.

- Rez na obeh straneh: Pravijo, da se najbolj obnese rez na obeh straneh ploda. Kostanj prerežite po celotni širini, nato ga obrnite in zarežite še tam. Pri tej tehniki se bo med peko lupina široko razprla in vam omogočila, da bodo kostanji kar najhitreje končali v vaših ustih in želodčku.