Rez po širini trebuščka. foto: Profimedia
Imate radi kostanj? Uh, mi tudi, zlasti pečen nam gre v slast. Pred peko ga je seveda potrebno prerezati, zaradi vlage, ki med peko nastaja pod lupino, se namreč ustvari visok pritisk, ki kostanje spremeni v prave male bombice.
Da bi slednje preprečili, je potrebno v lupino nekoliko zarezati. Nekateri to storijo zgolj z vilico, tudi to seveda zadošča, a če želite hkrat še poskrbeti, da boste vroče kostanje kar najlažje olupili, vam svetujemo, da se predpriprav lotite z nožem.
Tehnike rezanja kostanja
- Kostanj namočite v mlačno vodo. Tako se bo lupina omehčala, kar vam bo olajšalo rez, pa tudi lepše se bodo spekli.
- Križ čez trebušček: Na trebušček kostanja naredite plitko zarezo v obliki večjega križa. Zarežite zgolj v lupino in z nožem ne segajte v globino. Med peko se bo kostanj lepo razprl.
- Rez na obeh straneh: Pravijo, da se najbolj obnese rez na obeh straneh ploda. Kostanj prerežite po celotni širini, nato ga obrnite in zarežite še tam. Pri tej tehniki se bo med peko lupina široko razprla in vam omogočila, da bodo kostanji kar najhitreje končali v vaših ustih in želodčku.
Rez v obliki križa: Večja kot bo zareza, bolj se bo kostanj med peko razprl. foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.