Kulinarika
 

Pravilno zamrzovanje gob

8. 10. 2023; 14.00
Avtor: V. M.
gobe

Veste, kako jih pravilno zamrzniti? foto: Pexels

Če se boste odpravili na lov za gobami, jih boste nemara želeli tudi nekaj shraniti za ozimnico. Preverimo, kako jih pravilno zamrzniti.

Med najbolj priljubljene načine shranjevanja gob sodi zamrzovanje. Zamrznemo sicer lahko večino užitnih gob, ni pa tovrsten način primeren za vse. Priljubljene lisičke denimo izgubijo vso aromo, pa še žilaste postanejo. Zlasti se odsvetuje zamrzovanje ježkov in cigančkov, ki dobijo sila neprijeten vonj in okus.

Preden se lotite zamrzovanja, gobe najprej ustrezno prekuhajte in zatem na hitro ohladite z mrzlo vodo. Če boste shranjevali jurčke in šampinjone, prekuhavanje seveda ni potrebno. Poprej jih le očistite in osušite. Pazite tudi, da boste vrečke dobro zatesnili, saj druga živila v zamrzovalni skrinji zlahka navzamejo značilno aromo.

Ne puščajte v košari z mislijo, da jih boste pripravili v naslednjih dneh.

Ne puščajte v košari z mislijo, da jih boste pripravili v naslednjih dneh. foto: arhiv revije Zarja

prejšnji članek
Čudovite z granatnim jabolkom
Moda&Lepota
Čudovite z granatnim jabolkom
naslednji članek
Jesenski recept: Bučni njoki z žajbljem
Kulinarika
Jesenski recept: Bučni njoki z žajbljem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.