Rulada z zelenjavo in zelišči foto: Svet24
Priprava: 40 minut
Pečenje: 40 minut
Osebe: 6
Sestavine: 500 g moke, 500 g krompirja, 50 g kvasa, 100 ml mleka, 2 jajci, 50 g masla, sol;
Nadev: 100 g slanine, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g paprike, 1 paradižnik, 1 jajčevec, 1 bučka, kos gomolja zelene, šopek zelišč (bazilika, peteršilj, timijan, rožmarin), sol, poper; rumenjak za premaz, črni sezam za posip
Priprava:
1. Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo v slani vodi. Nekoliko ga ohladimo in pretlačimo. V skledici stepemo jajca, dodamo mlačno mleko, raztopljeno maslo in kvas ter premešamo, da se kvas raztopi.
2. Krompirju dodamo jajčno zmes in moko, solimo in zgnetemo testo. Če je premehko, mu dodamo še žlico moke. Razvaljamo na papirju za peko na debelino 1,5 cm.
3. Zelenjavo in zelišča očistimo in narežemo na koščke. Slanino popražimo na vroči ponvi, dodamo nasekljano čebulo in česen, nato še drugo zelenjavo in zelišča. Dušimo jo toliko, da se zmehča, a ostane čvrsta. Solimo in popramo.
4. Zelenjavo razporedimo po testu, ki ga zvijemo v rulado. Premažemo jo z rumenjakom, potresemo s sezamom ter pečemo 40 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Ponudimo še toplo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.