Kulinarika
 

Poceni, okusno in hitro kosilo

29. 6. 2016; 16.06
Avtor: Stane Mažgon
RULADA

Rulada z zelenjavo in zelišči foto: Svet24

Krompirjevo testo je uporabno na veliko načinov. Iz njega lahko izdelamo cmoke vseh oblik in velikosti, s sladkimi in slanimi nadevi. Iz testa lahko naredimo tudi rulado z različnimi nadevi, od mesnih do zelenjavnih, ter jo spečemo v pečici.

Priprava: 40 minut 

Pečenje: 40 minut
Osebe: 6

Sestavine: 500 g moke, 500 g krompirja, 50 g kvasa, 100 ml mleka, 2 jajci, 50 g masla, sol;

Nadev:
100 g slanine, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g paprike, 1 paradižnik, 1 jajčevec, 1 bučka, kos gomolja zelene, šopek zelišč (bazilika, peteršilj, timijan, rožmarin), sol, poper; rumenjak za premaz, črni sezam za posip

Priprava:


1. Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo v slani vodi. Nekoliko ga ohladimo in pretlačimo. V skledici stepemo jajca, dodamo mlačno mleko, raztopljeno maslo in kvas ter premešamo, da se kvas raztopi.

2. Krompirju dodamo jajčno zmes in moko, solimo in zgnetemo testo. Če je premehko, mu dodamo še žlico moke. Razvaljamo na papirju za peko na debelino 1,5 cm.

3. Zelenjavo in zelišča očistimo in narežemo na koščke. Slanino popražimo na vroči ponvi, dodamo nasekljano čebulo in česen, nato še drugo zelenjavo in zelišča. Dušimo jo toliko, da se zmehča, a ostane čvrsta. Solimo in popramo.

4. Zelenjavo razporedimo po testu, ki ga zvijemo v rulado. Premažemo jo z rumenjakom, potresemo s sezamom ter pečemo 40 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Ponudimo še toplo.

prejšnji članek
Ali znate kupiti svežo ribo?
Kulinarika
Ali znate kupiti svežo ribo?
naslednji članek
Kako izstradati raka?
Zdravje
Kako izstradati raka?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.