Kulinarika
 

Pikantni okusi jeseni

2. 11. 2016; 19.25
Avtor: Janja Grativa
waitrose_131781345249076

foto: Waitrose

Ko se premraženi vrnemo v topel dom, nas nič ne ogreje bolj kot vroče začinjene jedi. Recepte zanje vam ponujamo tudi v novi Majini knjižici.

Vroči fižolovi zvitki

Sestavine za 4 osebe:

1 žlica olja

1 velika rdeča paprika

1 čebula

2 manjši konzervi rdečega fižola

paradižnikova omaka s čilijem

¼ žličke kajenskega popra

8 tortilj

75 g nastrganega sira

1 lonček kisle smetane

1 zelen feferon

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Papriko očistimo in narežemo na koščke, čebulo sesekljamo. Oboje popražimo na olju. Dodamo odcejen fižol, paradižnikovo omako s čilijem in kajenski poper.
  2. Nadev razporedimo na tortilje in potresemo s sirom (večino prihranimo). Zvijemo v zvitke in jih položimo v pekač (22 x 30 cm). Prelijemo s kislo smetano, potresemo s sesekljanim feferonom in preostalim sirom.
  3. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 10 minut, potem pa odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.
prejšnji članek
Domača lekarna za težave s sečili
Zdravje
Domača lekarna za težave s sečili
naslednji članek
Helenin trebušček vse večji
Svet slavnih
Helenin trebušček vse večji

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.