foto: Profimedia
Sestavine za 4 osebe:
- 600 g lososovega fileja brez kosti in kože
- 4 listi vlečenega testa
- 50 g zmehčanega slanega masla
- 2 žlici sesekljane sveže bazilike
- 2 žlici sesekljanega svežega koprca
- 2 žlički nastrgane lupine neškropljene limone
- sol in poper
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Lososov file razrežemo na 4 enako velike kose. 40 g masla primešamo baziliko, koprc, limonino lupino in sveže mleti črn poper.
2. Na rob vsakega lista testa položimo kos lososovega fileja in ga namažemo z zeliščnim maslom, stranska robova prepognemo proti sredini, nato zvijemo, da dobimo zaprt žepek.
3. Žepke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, premažemo jih s stopljenim maslom, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, da se testo zlato zapeče. Postrežemo s kuhano zelenjavo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.