Kulinarika
 

Žepki z lososom in baziliko

28. 3. 2021; 13.00
Avtor: Maja Poljšak/Maja
Losos

foto: Profimedia

Danes naj bo kosilo nekoliko drugačno.

Sestavine za 4 osebe:
- 600 g lososovega fileja brez kosti in kože
- 4 listi vlečenega testa
- 50 g zmehčanega slanega masla
- 2 žlici sesekljane sveže bazilike
- 2 žlici sesekljanega svežega koprca
- 2 žlički nastrgane lupine neškropljene limone
- sol in poper

Priprava:


1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Lososov file razrežemo na 4 enako velike kose. 40 g masla primešamo baziliko, koprc, limonino lupino in sveže mleti črn poper.

2. Na rob vsakega lista testa položimo kos lososovega fileja in ga namažemo z zeliščnim maslom, stranska robova prepognemo proti sredini, nato zvijemo, da dobimo zaprt žepek.

3. Žepke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, premažemo jih s stopljenim maslom, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, da se testo zlato zapeče. Postrežemo s kuhano zelenjavo.

prejšnji članek
Zakaj orhidejam rumenijo listi?
Zdravje
Zakaj orhidejam rumenijo listi?
naslednji članek
Na snemanju Reke ljubezni ji je pulil sive lase
Svet slavnih
Na snemanju Reke ljubezni ji je pulil sive lase

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.