prazna denarnica, Svet24.si

Inflacija je zagotovo tukaj; cene bodo rasle vsaj ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

sonja-plešnar Njena.si

Ljubezen po domače: Znano, katerega leta je ...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

Žepki z lososom in baziliko
| Maja Poljšak/Maja

Žepki z lososom in baziliko

Profimedia

Danes naj bo kosilo nekoliko drugačno.

Sestavine za 4 osebe:
- 600 g lososovega fileja brez kosti in kože
- 4 listi vlečenega testa
- 50 g zmehčanega slanega masla
- 2 žlici sesekljane sveže bazilike
- 2 žlici sesekljanega svežega koprca
- 2 žlički nastrgane lupine neškropljene limone
- sol in poper

Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Lososov file razrežemo na 4 enako velike kose. 40 g masla primešamo baziliko, koprc, limonino lupino in sveže mleti črn poper.

2. Na rob vsakega lista testa položimo kos lososovega fileja in ga namažemo z zeliščnim maslom, stranska robova prepognemo proti sredini, nato zvijemo, da dobimo zaprt žepek.

3. Žepke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, premažemo jih s stopljenim maslom, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, da se testo zlato zapeče. Postrežemo s kuhano zelenjavo.