900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Testenin po kuhanju nikoli ne spirajte!

18. 3. 2024; 02.00
Avtor: V. M.
testenine

foto: Profimedia

Veliko ljudi testenine po kuhanju splakne z vodo. Ste tudi vi med njimi?

Nikar ne delajte tega, saj spiranje testenin močno poslabša njihov okus. Poleg tega voda odplakne škrob, ki sicer vpliva na to, da se na testenine bolje prime omaka. Če jih torej po kuhi splaknete z vodo, si delate medvedjo uslugo. Kuharji odsvetujejo tudi dodajanje olja v vodo, v kateri kuhate testenine. Slednje bodo po kuhi prevlečene z oljem, kar bo ponovno vplivalo na to, da se omaka ne bo oprijela površine.

Špagetov nikar ne lomite. foto: Pexels

Nekaj nasvetov za idealno kuhane testenine

-Uporabite dovolj velik lonec, da bodo lahko testenine v njem prosto plavale.

-Pomembno je tudi, da dodate dovolj vode. Ravnajte se po razmerju 1:10, za 100 g testenin torej potrebujemo 1 liter vode.

-Vodo posolite, ko bo že zavrela. Slednje vpliva na moč vrenja in ohranitev škroba na testeninah.

-Zgolj ščepec soli bo premalo. Na pol kilograma testenin dodajte žličko in pol soli.

-Pazite, da bo voda zmerno vrela.

-Med kuhanjem testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj in ostale trde.

-Testenin nikar ne kuhajte predolgo. Če so lepljive, to pomeni, da so preveč kuhane. Naj vas vodi misel, da morajo biti čvrste, a žvečljive.

Omaka se mora testenin lepo oprijeti. Če jih boste splaknili, bo spolzela iz površine. foto: Pexels

prejšnji članek
Obliž za rano vseh tistih, ki so ostali brez vstopnice za Dragićev spektakel
Svet slavnih
Obliž za rano vseh tistih, ki so ostali brez vstopnice za Dragićev spektakel
naslednji članek
Tedenski horoskop: Kje se lahko postavite na prvo mesto?
Horoskop
Tedenski horoskop: Kje se lahko postavite na prvo mesto?