foto: Profimedia
1. Trda voda
Uporabljati morate bolj 'trdo' vodo. Torej vodo, ki vsebuje veliko vsebnost magnezija in kalcija. Obe snovi kofeinu pomagata izboljšati okus in posledično tudi kakovost pijače.
2. Zrna kave hranite v hladilniku
Raziskave so pokazale, da je kava narejena iz zrn, ki so bili shranjeni v hladnih in zaprtih prostorih, boljšega okusa. Ohlajena sveža zrna omogočijo hitrejši poudarek okusa in boljše hlapenje.
3. Mlinček za kavo je pomemben
Zrna morajo biti zmleta ravno prav. Ne smejo ostajati kepice ali grudice, hkrati pa kava ne sme biti preveč zmleta.
4. Enakomernost
Kava in vroča voda naj bosta enakomerno zmešani. Postopek naj bo premišljen in enakomeren. Ne hitite!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.