Ali hrano soparite? foto: Profimedia
Kuhanje v sopari, ali soparjenje je že dolgo poznan način priprave jedi. Za soparjenje ne potrebujemo posebne opreme (čeprav obstajajo posebni gospodinjski aparati), temveč le mrežico ali cedilo, ki jo postavimo nad vodo ali juho. V mrežico naložimo sestavine, vse skupaj pokrijemo in pustimo, da se počasi kuha. Pri soparjenju se živila kuhajo na nižji temperaturi (okoli 80 stopinj) in zato ohranijo več vitaminov in mineralov, ohranijo pa tudi vitamine in minerale, ki bi se drugače raztopili v vodi. Soparjena hrana je privlačnejša tudi na pogled, saj bolje obdrži obliko, teksturo in barvo. Še posebej primerne za soparjenje so nežne sestavine, na primer zelenjava in ribe.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.