Kulinarika
oglas
 

Zakaj bi morali kuhati na sopari?

25. 10. 2020; 13.00
Avtor: V.S.
sopara

Ali hrano soparite? foto: Profimedia

Je zdravo ali ne?

Kuhanje v sopari, ali soparjenje je že dolgo poznan način priprave jedi. Za soparjenje ne potrebujemo posebne opreme (čeprav obstajajo posebni gospodinjski aparati), temveč le mrežico ali cedilo, ki jo postavimo nad vodo ali juho. V mrežico naložimo sestavine, vse skupaj pokrijemo in pustimo, da se počasi kuha. Pri soparjenju se živila kuhajo na nižji temperaturi (okoli 80 stopinj) in zato ohranijo več vitaminov in mineralov, ohranijo pa tudi vitamine in minerale, ki bi se drugače raztopili v vodi. Soparjena hrana je privlačnejša tudi na pogled, saj bolje obdrži obliko, teksturo in barvo. Še posebej primerne za soparjenje so nežne sestavine, na primer zelenjava in ribe.

prejšnji članek
Kako delati pod pritiskom, brez da bi izgoreli?
Zdravje
Kako delati pod pritiskom, brez da bi izgoreli?
naslednji članek
Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa korona
Svet slavnih
Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa korona
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.