GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zakaj bi morali kuhati na sopari?

25. 10. 2020; 01.00
Avtor: V.S.
sopara

Ali hrano soparite? foto: Profimedia

Je zdravo ali ne?

Kuhanje v sopari, ali soparjenje je že dolgo poznan način priprave jedi. Za soparjenje ne potrebujemo posebne opreme (čeprav obstajajo posebni gospodinjski aparati), temveč le mrežico ali cedilo, ki jo postavimo nad vodo ali juho. V mrežico naložimo sestavine, vse skupaj pokrijemo in pustimo, da se počasi kuha. Pri soparjenju se živila kuhajo na nižji temperaturi (okoli 80 stopinj) in zato ohranijo več vitaminov in mineralov, ohranijo pa tudi vitamine in minerale, ki bi se drugače raztopili v vodi. Soparjena hrana je privlačnejša tudi na pogled, saj bolje obdrži obliko, teksturo in barvo. Še posebej primerne za soparjenje so nežne sestavine, na primer zelenjava in ribe.

prejšnji članek
Domača nega, ki bo vašim lasem vrnila lesk
Moda&Lepota
Domača nega, ki bo vašim lasem vrnila lesk
naslednji članek
Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa korona
Svet slavnih
Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa korona