Kulinarika
 

Prednosti kuhanja na sopari

15. 11. 2024; 13.00
Avtor: V.S.
sopara

Ali hrano soparite? foto: Profimedia

Preverimo, kako kuhati na sopari in zakaj je takšna priprava jedi zdrava ...

Kuhanje v sopari, ali soparjenje je že dolgo poznan način priprave jedi. Za soparjenje ne potrebujemo posebne opreme (čeprav obstajajo posebni gospodinjski aparati), temveč le mrežico ali cedilo, ki jo postavimo nad vodo ali juho. V mrežico naložimo sestavine, vse skupaj pokrijemo in pustimo, da se počasi kuha. Pri soparjenju se živila kuhajo na nižji temperaturi (okoli 80 stopinj) in zato ohranijo več vitaminov in mineralov, ohranijo pa tudi vitamine in minerale, ki bi se drugače raztopili v vodi. Soparjena hrana je privlačnejša tudi na pogled, saj bolje obdrži obliko, teksturo in barvo. Še posebej primerne za soparjenje so nežne sestavine, na primer zelenjava in ribe.

prejšnji članek
Islandski lišaj naravna pomoč za boleče grlo
Zdravje
Islandski lišaj naravna pomoč za boleče grlo
naslednji članek
V boj proti ogrcem z domačo čistilno pasto
Moda&Lepota
V boj proti ogrcem z domačo čistilno pasto

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.