/ foto: shutterstock
Čas priprave: 40 minut
Sestavine za 4 osebe:
3 šalotke
1 strok česna
2 žlici masla
2 žlici olivnega olja
3 krompirji
700 g jurčkov
2 vejici timijana
700 ml vode
200 ml belega vina
150 ml smetane
sol, poper
Priprava:
1. Šalotke in česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ju na maslu in olivnem olju.
2. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Skupaj z narezanimi jurčki dodamo praženi šalotki in česnu. Pražimo 7 minut.
3. Timijan osmukamo, dodamo jurčkom, zalijemo z vodo in belim vinom. Kuhljamo 20 minut.
4. Kuhano juho ukašimo, dodamo smetano, solimo in popramo. Še enkrat zavremo in postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.