/ foto: shutterstock
Čas priprave: 40 minut
Sestavine za 4 osebe:
3 šalotke
1 strok česna
2 žlici masla
2 žlici olivnega olja
3 krompirji
700 g jurčkov
2 vejici timijana
700 ml vode
200 ml belega vina
150 ml smetane
sol, poper
Priprava:
1. Šalotke in česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ju na maslu in olivnem olju.
2. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Skupaj z narezanimi jurčki dodamo praženi šalotki in česnu. Pražimo 7 minut.
3. Timijan osmukamo, dodamo jurčkom, zalijemo z vodo in belim vinom. Kuhljamo 20 minut.
4. Kuhano juho ukašimo, dodamo smetano, solimo in popramo. Še enkrat zavremo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.