foto: Profimedia
Čeprav da sonce paradižniku tisto okusno sladkobo, lahko tudi že odtrgan zelen paradižnik dozori tudi kasneje. Okus ne bo identičen, ampak bo razvit zelen sadež dobil privlačno nežno rdečo barvo.
Dobro je vedeti
Zorenje zelenih paradižnikov
Če imate na domačem vrtu okuženo rastlino, lahko plodove vseeno vsaj delno rešite. To storite z zorenjem zelenih paradižnikov. Shranite jih v zračnem prostoru, ki ni neposredno izpostavljen soncu, temperatura v njem pa je okoli 20 stopinj Celzija, ne nad 25!.
Pozor! Tega ne počnite z okuženo rastlino in tudi ne s tisto, ki jo je morda napadla paradižnikova plesen!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.