Bučna kremna juha s kostanji se odlično prileže v mrzlih jesenskih večerih. foto: dreamstime
Po spodnjem receptu si pripravite bučno juho, okrasite jo s kostanji ter uživajte v bogati in kremasti jesenski poslastici, ki očara z lepo barvo in prepriča z odličnim okusom.
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Sestavine za 4 do 6 oseb:
1 kg buče
1 velika bela čebula
50 g masla
1 žlička kurkume (po želji)
1,2 l čiste kokošje (ali zelenjavne) juhe
1 dl sladke smetane
sol in poper
2 vejici sveže bazilike
Bučno olje
Priprava:
1. Meso buče narežemo na kocke, čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, pražimo in mešamo toliko časa, da postekleni in se zmehča. Dodamo še kocke buče, naprej pražimo in mešamo nekaj minut,dodamo kurkumo in prilijemo 3 dl vroče juhe. Zavremo in pokrito kuhamo 20minut.
2. Juho in baziliko zmiksamo, prilijemo preostanek kokošje juhe, znova zavremo in kuhamo še 10 minut. Nazadnje vmešamo smetano, po okusu dosolimo in popramo ter okrasimo z vršički sveže bazilike.
3.Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.