Jota z repo foto: Profimedia
Sestavine:
• 400 g kisle repe
• 350g krompirja
• 100 g čebule
• 300 g rjavega fižola
• 300 g suhih svinjskih rebrc
• 2 žlici olja
• 1dl smetane za kuhanje
• 1 žlica ostre moke
• sol in beli poper v zrnu
• 3 stroki česna
Postopek priprave
Fižol odcedite in pristavite v hladni vodi. Zavrite in skuhajte do mehkega; fižol pred koncem kuhanja posolite.
Zavrite vodo za kuhanje repe. Repo oprhajte pod tekočo hladno vodo in stresite v krop. Dodajte svinjska rebrca in kuhajte do mehkega.
Krompir olupite, narežite na kockice, pristavite v hladni vodi in skuhajte do mehkega. Čebulo olupite in narežite na tanke lističe.
Čebulo prepražite in nanjo dodajte pretlačen skuhan krompir. Česen olupite in pretlačite. Kuhana rebra vzemite iz lonca.
Smetano gladko razmešajte z moko in pretlačenim česnom. Mešanico nalijte v lonec, vsebino pa na majhnem ognju kuhajte še nekaj minut. Jed po potrebi dosolite in začinite s sveže mletim poprom. Kuhana rebra narežite in dodajte v joto.
Surova repa je odlična v solatah, kisana v juhah, enolončnicah, omakah … foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.