Kulinarika
 

Recept za hladne dni: Jota z repo in kislo smetano

14. 11. 2022; 16.00
Avtor: Revija Liza/Maja
jota

Jota z repo foto: Profimedia

Imate radi joto s kislo repo? Za vas imamo preprost in nadvse okusen recept.

Sestavine:

• 400 g kisle repe

• 350g krompirja

• 100 g čebule

• 300 g rjavega fižola

• 300 g suhih svinjskih rebrc

• 2 žlici olja

• 1dl smetane za kuhanje

• 1 žlica ostre moke

• sol in beli poper v zrnu

• 3 stroki česna

Repa foto: Profimedia

Postopek priprave

Fižol odcedite in pristavite v hladni vodi. Zavrite in skuhajte do mehkega; fižol pred koncem kuhanja posolite.

Zavrite vodo za kuhanje repe. Repo oprhajte pod tekočo hladno vodo in stresite v krop. Dodajte svinjska rebrca in kuhajte do mehkega.

Krompir olupite, narežite na kockice, pristavite v hladni vodi in skuhajte do mehkega. Čebulo olupite in narežite na tanke lističe.

Čebulo prepražite in nanjo dodajte pretlačen skuhan krompir. Česen olupite in pretlačite. Kuhana rebra vzemite iz lonca.

Smetano gladko razmešajte z moko in pretlačenim česnom. Mešanico nalijte v lonec, vsebino pa na majhnem ognju kuhajte še nekaj minut. Jed po potrebi dosolite in začinite s sveže mletim poprom. Kuhana rebra narežite in dodajte v joto.

Dober tek!
Surova repa je odlična v solatah, kisana v juhah, enolončnicah, omakah …

Surova repa je odlična v solatah, kisana v juhah, enolončnicah, omakah … foto: Profimedia

prejšnji članek
Tragedija: profesionalni akrobat po hudi nesreči umrl
Svet slavnih
Tragedija: profesionalni akrobat po hudi nesreči umrl
naslednji članek
Sladkorna bolezen zaradi težkih posledic predstavlja velik zdravstveni problem
Zdravje
Sladkorna bolezen zaradi težkih posledic predstavlja velik zdravstveni problem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.