Juho precedite, nato pa na gladino juhe položite list solate. foto: Profimedia
Da iz hladne goveje ali kokošje juhe zlahka poberemo maščobo, ni prav nobena skrivnost. Skorjica se namreč nabere na vrhu, tako da jo z žlico samo zajamemo in odstranimo. Toda kaj pa lahko naredimo takoj po tem, ko je juha kuhana? Na površini so jasno vidni cekinčki, ki jih ne moremo preprosto zajeti z žlico.
No, z žlico že ne, obstaja pa način, tekom katerega boste zajeli večji del maščobe. Ste že slišali za trik z listom solate? Ne šalimo se, prav zares si lahko pomagate s solato! Kar preizkusite! Postopka se lotite takole: Na gladino juhe položite večji list solate, počakajte pol minute, nato pa ga odstranite. Boste videli, na spodnjo stran lista se bo prijela maščoba iz juhe. Postopek ponovite večkrat, če želite odstraniti kar največ maščobe.
Vas morda zanima še, kako zbistriti motno juho? Tudi za slednje obstaja nekaj zelo zanimivih trikov, ki vas lahko rešijo v zadnjem trenutku. Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?
foto: pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.