kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

la-palma, lava, izbruh-vukana Svet24.si

FOTO: Lava golta vse pred sabo, a naravi se je ...

blaz1 Svet24.si

Blaž Švab o tem, kaj je počel med poletjem, in ...

milan kucan 1990 bobo Reporter.si

Ljerka Bizilj: Kako sem postala »Kučanova ...

oshkosh, lkov 4x4, matej tonin Necenzurirano

Zakaj Tonin ni razkril, da bo kupil še 100 ...

Katarina Čas Njena.si

Katarine Čas na tej fotografiji ne boste ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Trik: Kako iz vroče juhe odstraniti maščobo?
| V. M.

Trik: Kako iz vroče juhe odstraniti maščobo?

Juho precedite, nato pa na gladino juhe položite list solate., Profimedia

Koristen nasvet, ki si ga velja zapomniti …

Da iz hladne goveje ali kokošje juhe zlahka poberemo maščobo, ni prav nobena skrivnost. Skorjica se namreč nabere na vrhu, tako da jo z žlico samo zajamemo in odstranimo. Toda kaj pa lahko naredimo takoj po tem, ko je juha kuhana? Na površini so jasno vidni cekinčki, ki jih ne moremo preprosto zajeti z žlico.

No, z žlico že ne, obstaja pa način, tekom katerega boste zajeli večji del maščobe. Ste že slišali za trik z listom solate? Ne šalimo se, prav zares si lahko pomagate s solato! Kar preizkusite! Postopka se lotite takole: Na gladino juhe položite večji list solate, počakajte pol minute, nato pa ga odstranite. Boste videli, na spodnjo stran lista se bo prijela maščoba iz juhe. Postopek ponovite večkrat, če želite odstraniti kar največ maščobe.

Vas morda zanima še, kako zbistriti motno juho? Tudi za slednje obstaja nekaj zelo zanimivih trikov, ki vas lahko rešijo v zadnjem trenutku. Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?