Kulinarika
 

Trik: Kako iz vroče juhe odstraniti maščobo?

13. 11. 2022; 13.00
Avtor: V. M.
Goveja juha

Juho precedite, nato pa na gladino juhe položite list solate. foto: Profimedia

Koristen nasvet, ki si ga velja zapomniti …

Da iz hladne goveje ali kokošje juhe zlahka poberemo maščobo, ni prav nobena skrivnost. Skorjica se namreč nabere na vrhu, tako da jo z žlico samo zajamemo in odstranimo. Toda kaj pa lahko naredimo takoj po tem, ko je juha kuhana? Na površini so jasno vidni cekinčki, ki jih ne moremo preprosto zajeti z žlico.

No, z žlico že ne, obstaja pa način, tekom katerega boste zajeli večji del maščobe. Ste že slišali za trik z listom solate? Ne šalimo se, prav zares si lahko pomagate s solato! Kar preizkusite! Postopka se lotite takole: Na gladino juhe položite večji list solate, počakajte pol minute, nato pa ga odstranite. Boste videli, na spodnjo stran lista se bo prijela maščoba iz juhe. Postopek ponovite večkrat, če želite odstraniti kar največ maščobe.

Vas morda zanima še, kako zbistriti motno juho? Tudi za slednje obstaja nekaj zelo zanimivih trikov, ki vas lahko rešijo v zadnjem trenutku. Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?

foto: pexels

prejšnji članek
Šipkovega čaja ne puščajte v kovinski posodi!
Zdravje
Šipkovega čaja ne puščajte v kovinski posodi!
naslednji članek
Exatlon: Andreja srečna v objemu domačih
Resničnostni šovi
Exatlon: Andreja srečna v objemu domačih

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.