Kulinarika
 

Praznična torta na hitro!

30. 12. 2021; 15.00
Avtor: M. O. Ž.
torta

foto: Revija Maja

Kakav, lešniki in vanilja zaznamujejo sladko peko ob koncu leta. Mamljivi vonji in žlahtni okusi teh živil nam polepšajo in posladkajo praznike.

Če potrebujete idejo za praznično torto, ki vam ne bo vzela veliko časa, bo naš recept pravi za vas.

Praznična torta

Sestavine (za pekač premera 26 cm):
175 g margarine
120 g rjavega sladkorja
4 jajca
300 g moke
50 g mletih lešnikov
30 g kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
100 ml lešnikovega mleka
100 g + 75 g mlečne kreme z lešniki
125 g svežega kremnega sira
lešniki za posip

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Okrogel pekač obložimo s papirjem za peko. Margarino in sladkor kremasto stepemo. Med mešanjem dodamo jajca.

2. V skledi zmešamo moko, mlete lešnike, kakav in pecilni prašek ter dodamo jajčni masi. Prilijemo še lešnikovo mleko in 100 g mlečne kreme z lešniki.

3. Testo vlijemo v pekač in pečemo od 30 do 40 minut. Preden torto zvrnemo iz pekača, počakamo 15 minut.

4. Za premaz zmešamo preostalo mlečno kremo z lešniki s svežim sirom in namažemo hladno torto. Potresemo z lešniki.

Majini ideji za zajtrk ali malico

Otroci, ki jim sicer sadje ne diši preveč, bodo navdušeni nad srčkanimi kruhki in slastnimi sovicami.


Iz opečenca z modelom za piškote izrežemo srček, ga popečemo in namažemo z mlečno kremo z lešniki, okrasimo s svežimi malinami in potresemo z nesoljenimi pistacijami.

Kajzerice prečno razpolovimo, jih namažemo s kremnim namazom z lešniki in kakavom ter »narišemo« obraz. Za oči uporabimo rezine jagod in sveže borovnice, za nos, ušesa in lička pa polovičke mandljev.

prejšnji članek
Od priljubljenega slovenskega DJ-a se poslavljajo številni znani obrazi
Svet slavnih
Od priljubljenega slovenskega DJ-a se poslavljajo številni znani obrazi
naslednji članek
Blaž Švab: Družinsko življenje nam zelo veliko pomeni
Svet slavnih
Blaž Švab: Družinsko življenje nam zelo veliko pomeni

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.