foto: Revija Maja
Če potrebujete idejo za praznično torto, ki vam ne bo vzela veliko časa, bo naš recept pravi za vas.
Praznična torta
Sestavine (za pekač premera 26 cm):
175 g margarine
120 g rjavega sladkorja
4 jajca
300 g moke
50 g mletih lešnikov
30 g kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
100 ml lešnikovega mleka
100 g + 75 g mlečne kreme z lešniki
125 g svežega kremnega sira
lešniki za posip
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Okrogel pekač obložimo s papirjem za peko. Margarino in sladkor kremasto stepemo. Med mešanjem dodamo jajca.
2. V skledi zmešamo moko, mlete lešnike, kakav in pecilni prašek ter dodamo jajčni masi. Prilijemo še lešnikovo mleko in 100 g mlečne kreme z lešniki.
3. Testo vlijemo v pekač in pečemo od 30 do 40 minut. Preden torto zvrnemo iz pekača, počakamo 15 minut.
4. Za premaz zmešamo preostalo mlečno kremo z lešniki s svežim sirom in namažemo hladno torto. Potresemo z lešniki.
Majini ideji za zajtrk ali malico
Otroci, ki jim sicer sadje ne diši preveč, bodo navdušeni nad srčkanimi kruhki in slastnimi sovicami.
Iz opečenca z modelom za piškote izrežemo srček, ga popečemo in namažemo z mlečno kremo z lešniki, okrasimo s svežimi malinami in potresemo z nesoljenimi pistacijami.
Kajzerice prečno razpolovimo, jih namažemo s kremnim namazom z lešniki in kakavom ter »narišemo« obraz. Za oči uporabimo rezine jagod in sveže borovnice, za nos, ušesa in lička pa polovičke mandljev.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.