Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Polnjene ribe na žaru

24. 7. 2022; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
polnjene ribe na žaru

polnjene ribe na žaru .jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Recept za ljubitelje morske hrane ...

Sestavine za štiri osebe:

  • 800 g majhnih rib (orada, ostriž, rdeči okun itd.)
  • 1 limona
  • sol
  • mlet črni poper
  • 70 ml olivnega olja
  • 30 g medu
  • 40 ml sojine omake
  • 50 g rukole

Postopek priprave:

1. Ribe očistimo, odstranimo luske in speremo s hladno vodo. Limono prerežemo na pol in narežemo dve debelejši rezini, prerežemo na pol.

2. Ribe začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limoninim sokom, poškropimo z oljem in pustimo počivati približno dve uri.

3. V majhni skledi zmešamo med, sojino omako, preostali limonin sok in rukolo.

4. Ribe napolnimo z rukolo in dodamo pol rezine limone. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut na vsaki strani.

prejšnji članek
Temno vijoličasti plodovi, ki varujejo naše zdravje
Moda&Lepota
Temno vijoličasti plodovi, ki varujejo naše zdravje
naslednji članek
Sveže zaljubljena novinarka 24UR
Svet slavnih
Sveže zaljubljena novinarka 24UR