Kulinarika
 

Polnjene ribe na žaru

29. 6. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
polnjene ribe na žaru

polnjene ribe na žaru .jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Recept za ljubitelje morske hrane ...

Sestavine za štiri osebe:

  • 800 g majhnih rib (orada, ostriž, rdeči okun itd.)
  • 1 limona
  • sol
  • mlet črni poper
  • 70 ml olivnega olja
  • 30 g medu
  • 40 ml sojine omake
  • 50 g rukole

Postopek priprave:

1. Ribe očistimo, odstranimo luske in speremo s hladno vodo. Limono prerežemo na pol in narežemo dve debelejši rezini, prerežemo na pol.

2. Ribe začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limoninim sokom, poškropimo z oljem in pustimo počivati približno dve uri.

3. V majhni skledi zmešamo med, sojino omako, preostali limonin sok in rukolo.

4. Ribe napolnimo z rukolo in dodamo pol rezine limone. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut na vsaki strani.

prejšnji članek
Hidrofilni učinek: Hujšanje pospešuje hrana, ki nase veže vodo
Zdravje
Hidrofilni učinek: Hujšanje pospešuje hrana, ki nase veže vodo
naslednji članek
Jože Potrebuješ letos na dopust prvič v petero
Svet slavnih
Jože Potrebuješ letos na dopust prvič v petero

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.