Kulinarika
 

Recept: Božanske makove štručke

20. 9. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
makova štručka

Makova štručka foto: Pexels

Mmmm, kaj ko domače razveselili s slastnimi makovimi štručkami? Dajmo, zavihajmo rokave!

Sestavine za 10 štručk:

500 g polostre moke

1/2 žličke sladkorja v prahu

40 g kvasa

sol
50 g maka

mast za pekač

navadna moka za valjanje

Postopek priprave po korakih:

1. V skledi zmešamo žlico moke, sladkor, kvas in nalijemo približno 100 ml mlačne vode. Vse dobro premešamo in pustimo vzhajati.

2. Moko presejemo v skledo, dodamo kvas, 150 ml vode, solimo in naredimo gladko testo. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 30 minut.

3. Testo razdelimo na 10 delov, ki tehtajo približno 70 g. Iz vsakega dela razvaljamo tri valje in jih spletemo v pletenico. Poškropimo z vodo, potresemo z makom, prestavimo na namaščen pekač in pustimo vzhajati še 15 minut.

4. Pečico segrejemo na 220 °C. Pri tej temperaturi štručke pečemo prvih 5-7 minut, nato znižamo temperaturo na 180 °C in pečemo še 10-15 minut.

prejšnji članek
Ingverjev napitek za krepitev imunskega sistema
Zdravje
Ingverjev napitek za krepitev imunskega sistema
naslednji članek
Italijanska boginja Sophia Loren praznuje 90 let
Svet slavnih
Italijanska boginja Sophia Loren praznuje 90 let

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.