Makova štručka foto: Pexels
Sestavine za 10 štručk:
• 500 g polostre moke
• 1/2 žličke sladkorja v prahu
• 40 g kvasa
• sol
• 50 g maka
• mast za pekač
• navadna moka za valjanje
Postopek priprave po korakih:
1. V skledi zmešamo žlico moke, sladkor, kvas in nalijemo približno 100 ml mlačne vode. Vse dobro premešamo in pustimo vzhajati.
2. Moko presejemo v skledo, dodamo kvas, 150 ml vode, solimo in naredimo gladko testo. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 30 minut.
3. Testo razdelimo na 10 delov, ki tehtajo približno 70 g. Iz vsakega dela razvaljamo tri valje in jih spletemo v pletenico. Poškropimo z vodo, potresemo z makom, prestavimo na namaščen pekač in pustimo vzhajati še 15 minut.
4. Pečico segrejemo na 220 °C. Pri tej temperaturi štručke pečemo prvih 5-7 minut, nato znižamo temperaturo na 180 °C in pečemo še 10-15 minut.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.