Kulinarika
 

Omleta z bučko patišon? O, ja!

19. 9. 2024; 13.00
Avtor: Tina Lucu / revija Dober tek
patišon-buče

patišon foto: profimedia LIZA MAJA

Bučke patišon niso primerne le za okras. Izvrstne so denimo v omleti! Poskusite!

Kakšne so bučke patišon? Te bučke so navadno bele in imajo zanimivo zvezdasto ploščato obliko, ki spominja na klobuk meduze ali disk z valovitim robom. Nekatere vrste so rumene, krem, zelene, oranžne ali pisane in tako še posebno dekorativne.

* Za 4 porcije

Sestavine:

  • 600 g bučke patišon
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 8 jajc
  • 8 žlic smetane
  • 80 g čedarja
  • olivno olje
  • maslo
  • sol
  • poper
  • šop peteršilja

Postopek priprave:

1. Olupite bučke in jih narežite na kocke. 200 g češnjevih paradižnikov prerežite na pol.
2. Stepite 8 jajc z 8 žlicami smetane, ščepcem soli in popra.
3. Iz jajčne mase na teflonski ponvi, premazani z oljem, naredite 4 omlete.
4. Nato v ponev dodajte 30 g masla, nanj položite bučke, jih počasi pražite dve do tri minute, dodajte paradižnike, sesekljan peteršilj, sol in poper ter na kratko segrejte.
5. Mešanico razdelite med omlete, posujte z 80 g grobo naribanega čedarja in omlete prepognite.

patišon

patišon foto: profimedia LIZA MAJA

prejšnji članek
Ne le mleko, za ježke so škodljiva tudi druga živila!
Svet slavnih
Ne le mleko, za ježke so škodljiva tudi druga živila!
naslednji članek
Obsojena prevarantka zdaj zvezda v Sloveniji priljubljenega šova
Svet slavnih
Obsojena prevarantka zdaj zvezda v Sloveniji priljubljenega šova

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.