Kulinarika
 

Recept: Dišeča jabočna pita z mandlji

19. 10. 2024; 13.00
Avtor: V.M. / C.R.
Jabolčna pita z mandlji

Jabolčna pita z mandlji foto: Thinkstock Photos

Ste za jabolčno pito? Mmmmmm, nam se že cedijo sline! Za vas imamo preprost recept za pripravo hrustljave sladice. Naj zadiši v kuhinji!

KAJ POTREBUJEMO?

Sestavine za testo:
- 120 gramov bele moke,
- 20 gramov sladkorja,
- 50 gramov masla,
- 1 rumenjak,
- ščep soli,
- 1 žlico vode.

Sestavine za nadev:


- 4 jabolka,
- 2 žlici sladkorja,
- cimet,
- 30 gramov mandljev,
- kislo smetano.

JABOLČNA PITA Z MANDLJI foto: dreamstime


 
Navodila za pripravo

  1. V posodi moko, maslo, sol, sladkor, rumenjak in žlico vode dobro premešamo in pregnetemo.
  2. Testo oblikujemo v kepo in postavimo na hladno za dvajset minut.
  3. Jabolka olupimo, naribamo ter jim dodamo pol žličke cimeta, sladkor, kislo smetano in mandlje.
  4. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo z maslom namaščen model za pite.
  5. Testo na več mestih preluknjamo z vilicami. Jabolčno maso nanesemo na testo in pečemo trideset minut na 180 stopinjah Celzija.

Pa dober tek!

prejšnji članek
Okoliščine, v katerih ljudem padejo maske
Zdravje
Okoliščine, v katerih ljudem padejo maske
naslednji članek
Atlet Žan Rudolf o novem življenju: Z družino se je preselil na Finsko
Svet slavnih
Atlet Žan Rudolf o novem življenju: Z družino se je preselil na Finsko

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.