Kulinarika
 

Recept: Jesenski golaž s pivom

14. 9. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
svinjsi golaž

svinjski golaž foto: profimedia

Ideja za ljubitelje golaža ...

Za 4-6 oseb potrebujete:

  • 1 veliko čebulo
  • olivno olje
  • približno 1 kg govedine za golaž
  • 1/4 žličke kumine
  • 1/2 žličke posušenega majarona
  • 1/2 žličke posušenega timijana
  • 1 žličko worcestrske omake
  • 1 žličko jušnih začimb
  • 1/4 žličke mlete sladke paprike
  • sol
  • poper
  • 1 žlico gorčice
  • 1 zeleno papriko
  • ščepec čilija
  • 2 paradižnika
  • 200 ml piva

Priprava:

1.Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih stekleno popražite na vročem olju. Meso zrežite na kocke in ga dodajte popraženi čebuli. Mešajte, dokler se meso ne obarva rjavo, ter ga nato še malo podušite. Nato dodajte malo vroče vode in meso dušite približno 30 minut. Če je potrebno, prilijte še malo tople vode.

2.Nato primešajte še kumino, majaron, timijan, worcestrsko omako, jušne začimbe, sol in mleto papriko. Dobro premešajte in golaž kuhajte še približno 30 minut.

3.Nato dodajte gorčico, sesekljano papriko in čili ter pustite, da se golaž kuha še nadaljnjih 20 minut. Nato dodajte še olupljene in na kocke zrezane paradižnike. Golaž še malo pokuhajte. Ko se meso zmehča, prilijte pivo. Golaž naj vre približno 10 minut, občasno pa ga premešajte. Postrezite ga s kruhovimi cmoki ali krompirjem.

##IMAGE-1174085##



prejšnji članek
Kolagen deluje kot 'lepilo za celice'
Zdravje
Kolagen deluje kot 'lepilo za celice'
naslednji članek
Miki Vlahovič se je v svojo Petro zaljubil na prvi pogled
Svet slavnih
Miki Vlahovič se je v svojo Petro zaljubil na prvi pogled
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.